Europas beste strender

Er du på utkikk etter en drømmestrand til din neste ferie? Eller vil du bare drømme deg bort fra den norske sommeren til varmere klima og krystallklart vann? Her får du et utvalg av Europas vakreste strender.

12. Kasmil Beach, Albania

Kasmil Beach betraktes som den vakreste kystlinjen i hele Albania. Stranden ligger innenfor nasjonalparken Bruni´s grenser på sørvestspissen av Albania og kan også lett nås fra Hellas. Denne stranden har langgrunt turkist vann og tilgang på en rekke fasiliteter.

11. Cape Greco, Kypros

Cape Greco er ikke en typisk strand for sol og avslapning. Er du derimot er lei av å slappe av på en soleng bør du sjekke ut denne stranden som er perfekt for den eventyrlystne. Her kan du utforske havgrotter både over og under vann, eller hoppe fra en av de mange klippeformasjonene. Hele området er en nasjonalpark så det finnes også en menger av turister og utforske. Cape Greco er lokalisert utenfor Aya Napa distriktet i Kypros.

10. Olüdeniz Beach, Tyrkia

Olüdeniz Strand, også kjent som den blå lagunen er en av de mest pittoreske stranden i Tyrkia. Stranden ligger perfekt plassert i Egeerhavet omkranset av skoger og fjellandskap som er naturreservater så det er relativt skjermet for bebyggelse. Området er godt utviklet og har en stor tilstrømning av turister i sommerhalvåret. Stranden er ideell for snorkling og dyrking, og området er svært populært blant paraglidere.

9. Balos Beach, Kreta

Stranden Balos finner du på den største øya i Hellas, Kreta helt på vestlige spissen avøya forbi Kissamos Balos Beach. For å få tilgang til stranden må du kjøre opp en bratt bakke ca 10 kilometer og deretter ta en kilometer lang gåtur ned til stranden. Når du kommer ned til stranden kan du forvente deg fantastiske blå og turkise farvann omgitt av en hvit sandstrand. Her er vannet varmt og grunt og ideelt for svømming.

8. Cala Goloritze, Sardinia

Cala Goloritze stranden er en av de mer fredelige i Sardinia, og er tildelt UNSECO-tittel. Stranden er svært vakker men noe vanskelig å nå, da det ikke er mulig å kjøre til stranden. Du kan enten ta en båt for å nå stranden  eller gå den 1 time lange turen til fots.  Reisende kan nyte snorkling i det dypblå vannet og salongen på den lyse, hvite sanden. Det er også flere andre mindre strender i området, inkludert Pedra Longa, Cala Mariolu og Cala Gabbiani

7. Blue Lagoon Malta

Den lille øynasjonen Malta er hjemmet til noen av Middelhavets beste strender. På den minste bebodde øya kalt Comino, kan du finne en nydelig turkisfarget lagune med vakre omgivelser og en liten, men fantastisk strand. Stranden gir deg fjernhet fra sivilisasjonen, varmt vann og en fredelig stemning. Dessverre er den blå lagunen svært populær i høysesongen og det kan bli noe trangt på den smale stranden.

Lyst til å oppleve Malta? Bestill en reise her. 

6. Palombaggia, Korsika, Frankrike

Palombaggia er en av de mest berømte strendene i Frankrike. Stranden er en 2 kilometer lang ren sandtrand flankert av duftende furu og rosa granitt som gir en fin kontrast til det krystallklare vannet. Stranden ligger 10 km fra Porto Vecchio.

5. Praia de Marinha

Praia de Marinha ligger blant kalksteinsklipper i den populære Algarve-regionen. Her finner du skarpe fjellformasjoner, krystallklart vann og gylden sand. Tilgang til stranden krever litt mild klatring, nedover bratt vei, så sørg for å pakke et par anstendig sko, da flipflops ikke passer. Denne stranden byr på mer en kun soling og bading, stranden er et fantastisk reisemål for snorkling, og det finnes en rekke naturlige grotter både under og over vann du kan utforske. Praia de Marinha kan være en av de mer fredelige strendene i Algarve i lavsesongen, men i den tykke sommeren fyller store mengder ferierende sanden.

Book en reise til Praia de Marinha her

4. Golden Cape Beach, Kroatia

KroatiaDenne stranden er uten tvil en av de vakreste i Europa og den mest kjente stranden i Kroatia. Stranden er en slank strekning  bygd opp av små fine stener som utgjør striden Zlatini Rat eller Golden Cape Beach. Standen ligger øde til omringet av grønn frodig skog i kontrast til det turkise langgrunne havet. Stranden finner du på øya Brač med nærhet til den lille pittoreske byen Bol med sine sjarmerende røde steinhus, smale gater og sin vakre marina. Stranden er relativt full i de mest populære sommermånedene men mer rolig og folketom i lavsesongene.

3. Myrtos Beach, Kefalonia, Hellas

Myrtos Beach ligger idyllisk til i en halvsirkulær strandbukt omgitt av grønne åssider og det joniske hav på den nordvestlige delen av øya Kefalonia. Stranden er vi og gir mye spillerom til en fantastisk dag i sola. For å nå stranden må du kjøre 2 kilometer fra det lille stedet Diavarta eller du kan velge å gå om du er i god form. Takket være loven er denne kilometer lang stranden beskyttet mot bebyggelse og diverse vannsport som gjør denne stranden til en av de reneste og best bevarte strendene i landet.

2. Cala Macarella Beach,  Menorca

Denne paradissranden ligger på øya Menorca, en av de fire større øyene som danner den baleariske skjærgården i det spanske Middelhavet som inkluderer Mallorca, Ibiza og Formentera. Du kommer deg til Cala Pregunda ved en halvtimes spasertur i den fantastiske naturen. Pregonda er en klar, naturskjønn strand i en bukt med en gylden sandstrand med utsikt til  fjellformasjoner.

Du kan bestille en reise til de fantastiske Balearene her. 

Navagio, Zakynthos, Hellas

Navagio eller Shipwreck Beach som stranden også kalles ligger på øya Zakynthos omringet av dramatiske klipper. På grunn av disse er stranden kun tilgjengelig via båt-taxi, men dette er ikke noe problem det det er avganger til stranden hvert 30. minutt. Stranden har lyseblått vann som er perfekt for både svømming og snorkling og de ruvende klippene gir ly for vinden.

 

Ønsker du å oppleve en av disse strendene? Bestill en reise til din drømmestrand her!

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *