Europas beste julemarkeder

Julen nærmer seg med stormskritt, men allikevel kan det noen ganger være vanskelig å komme i skikkelig julestemning. Hva passer vel bedre enn å finne julestemningen på et av Europas mange flotte julemarkeder? Berlin er en klassiker som byr på nesten 60 (!) ulike julemarkeder å velge i mellom, men det finnes også så mange andre koselige byer med julemarkeder verdt å oppleve. Her tipser vi om noen utvalgte favoritter som garantert gir julestemning.

London (22. november – 6. januar)

London er et perfekt sted for juleshopping. Her finner du alt og det ikke så langt unna. Oxford Streed er fullt av butikker, men ikke gå glipp av julemarkedet i Hyde Park, Winter Wonderland – med skøytebane, pariserhjul og massevis av boder med fine julegaver.

Bestill din reise til Londons juleshopping her.

Berlin (26. november – 31. desember)

Berlin er Europas julemarkedsby nummer 1. Her finner du opp til 60 markeder, som selger alt fra tradisjonelle juledekorasjoner til kunst og fantastisk mat. Markedet ved Gendarmenmarkt anses for å være det vakreste og er et av de mest populære.

Bestill din reise til Berlins juleshopping her.

Wien (24. november – 26. desember)

Wiens julemarked har holdt på i over 700 år. Her er det glühwein som gjelder, herlig varmende når du spaserer mellom bodene. Wien har flere julemarkeder på ulike plasser rundt om i byen, som alle har noe spesielt å tilby.

Bestill din reise til Wiens juleshopping her.

Lübeck (26. november – 30. desember)

Første gangen Lübecks julemarked nevnes skriftlig er allerede i 1648, og dette er virkelig en klassiker som bør oppleves minimum en gang. Det vakre middelalderske torget er fylt med markedsboder. Hvert år er det også en stor attraksjon kalt Sagoskogen, inspirert av brødrene Grimm.

Bestill din reise til Lübecks juleshopping her.

København (17. november – 31. desember)

Københavns absolutt mest kjente julemarkeds er markedet i Tivoliet, som også flest besøkende kommer for. Her er det massevis av markedsboder, julelys og pynt som gjør at julestemningen er på topp. Et annet populært marked er H.C. Andersens julemarked på Axeltorv mittemot Tivoli (åpen frem til 21. desember).

Bestill din reise til Københavns juleshopping her.

Tallinn (16. november – 7. januar)

Julemarkedet i Tallinn stammer fra år 1441 og finner sted på Rådhustorget og de koselige omliggende gatene i gamlebyen. Her får du en middelalderfølelse mellom markedsbodene som blant annet selger lys, julepynt og vakkert porselen. Her er det et lavere prisnivå enn mange andre steder i Europa.

Bestill din reise til Tallinns juleshopping her.

Praha (2. desember – 6. januar)

Flott marked på torget i gamle byen hvor du kan finne tradisjonelle tsjekkiske godbiter og mye annet. Også rundt det store Wenceslas-torget er det julemarked omtrent samtidig. Ikke gå glipp av den fantastiske tsjekkiske julematen, hvor fisk spiller en stor rolle på julebordet.

Bestill din reise til Prahas juleshopping her.

Riga (1. desember – 6. januar)

Riga har vært en av de første byene til å dekorere stortoget med et stort juletre. De koselige, smale gatene i byen og den vakre arkitekturen gjør byen til en julemarkedsfavoritt. I tillegg er det lavere priser enn på mange andre markeder.

Bestill din reise til Rigas juleshopping her.

Budapest (9. november – 1. januar)

Budapest er en raskt voksende by for julemarkeder, som også blir bedre og bedre for hvert år. Den største og mest populære er markedet på Vörösmarty torg i sentrum. Her er det fullt av koselig juleshopping, mat og drikke. Perfekt for deg som ønsker å kjenne på masse julestemning.

Bestill din reise til Budapests juleshopping her.

ticketnoinsta