England – mer enn bare London

London er byen flest reiser til når de besøker England, men landet har også mye mer å by på. Her er 4 byer som du enkelt kan reise til med tog fra London.

Brighton

Brighton er en herlig kystby, med fin beliggenhet ca. 50 minutter med tog fra London. Mest berømt er Brighton Pier, den populære piren som huser både restauranter, puber og et lite fornøyelsesområde. Brighton har en sterk gaykultur med mengder av klubber og kafeer spesielt rettet mot et homofilt miljø, med bydelen Kemptown som kjerne. Byen har dessuten et enormt utvalg av restauranter som vil tilfredsstille den mest kresne gourmeten. Legger du til bra shopping, koselige kafeer og et betydelig roligere miljø sammenlignet London, er det lett å forstå hvorfor Brighton er så populært.

Windsor

Windsor Castle er Storbritannias største slott og dessuten et av landets mest kjente. Det er også verdens eldste bebodde slott og et av de viktigste offisielle bostedene for den britiske kongefamilien. Slottet benyttes både privat og til offisielle oppdrag og seremonier, og dronning Elisabeth II tilbringer ofte helgene på Windsor. Slottets kapell, St George´s Chapel, er et meget populært sted for kongelige bryllup. I mai 2018 er det duket for bryllup i Windsor, mellom prins Harry og skuespilleren Meghan Markle. Til Windsor Castle tar du deg enkelt med tog fra Paddington eller Waterloo Station i London. Reisen tar knapt en time.

Portsmouth

Portsmouth er Englands største flåtehavn, og her finner du fine skipsmuseer du kan besøke, bl.a. Portsmouth Historic Dockyard der Lord Nelsons HMS Victory og Henrik VIII:s flaggskip The Mary Rose er vel bevart. For den mindre båtinteresserte finnes det også mye annet å oppdage her. I denne dynamiske byen ble Charles Dickens født, og Arthur Conan Doyle og Rudyard Kipling har også bodd her. Alle disse tre litterære gigantene er representert på ulike museer, som alle er verdt et besøk.

Eastbourne

Eastbourne er en sjarmerende liten kystby ved Englands sørkyst, nær den naturskjønne toppen Beachy Head med sine over 150 meter høye krittklipper. Selve byen er fylt med vakre viktorianske hus, koselige afternoon tea-serveringer og hyggelige hotell. Eastbourne sies å ha flest soltimer i England, noe som gjør byen til et populært badested for både innenlands- og utenlandsturister.

Se flere tips til ting å gjøre i England og bestill din reise her.

 

// Innlegget er skrevet i samarbeid med Visit Britain

ticketnoinsta