En reiseguide til Paris

Paris

Nå er våren her og hva passer vel bedre enn å oppleve våren i en spennende storby? Paris er fantastisk vakkert om våren og her står opplevelsene i kø! Her er en reiseguide med tips til hva du bør se og oppleve om du besøker Paris denne våren!

Ting å se i Paris:

Eiffel tårnet: Hemmeligheten for å unngå de lange køene er å bestille en skip-the-line-tour. Ikke bare får du priority access, men guiden gir deg både historie og fun facts. Denne turen inkluderer inngang til øverste etasje hvor har en fantastisk utsikt over byen.

Trocadero Carrousel: Om det er en karusell du skal besøke så er det Trocadero Carrousel. Ta med deg en boks med macroner og nyt den ikoniske utsikten av Eiffel tårnet.

Notre Dame Cathedral: Om du går 387 trapper opp til toppen av Notre Dame Cathedral får du en av byens mest imponerende utsikter. Vær der minst 30 minutter før det åpner for å slippe kø og lang ventetid.

Arc de Triomphe: På enden av The Champs Élysées finner du vakre Arc de Triomphe (Triumfbuen). Fra toppen av momumentet har du en fantastisk utsikt. Her er det ofte ikke så mange turister fordi de gjerne kommer for å ta et bilde av momumentet fremfor fra toppen av det. Legg besøket til en skyfri dag.

Louvre: Verdens mest berømte museeum, spesialisert i renesanssekunst. Foran museet finner du Tuileries, en fin hage perfekt for litt people watching.

The Palais Royal: Like ved Louvre finner du slottet Palais-Royal. Til slottet ligger parken Le Jardin de Palais-Royal.

 

Paris

Mat og drikke:

Angelina: Kjent for kakao, ferske crossanter og for å være et av Coco Chanel sine favorittplasser.

Wild and the Moon: En vegan restaurant i Le Marais. Her får du Acai bowls, matcha latte og ja alle trendene.

Ladurée: Besøk Ladurée for afternoon tea og fantastiske macroner.

Berthillon Glacier: Paris mest kjente iskrem.

Shangri la – La Rooftop Lounge: Fantastisk utsikt og coctails. Sjekk åpningstider da denne ikke alltid er åpen.

Le Perchoir: Ser du etter en utsikt over takene i Paris, da bør du sjekke ut Le Perchoir.

Vi har tidligere skrevet om hvilke smaker du bør få med deg når du besøker storbyen. Sjekk ut innlegget “10 ting du bør smake i Paris” her.

Paris

Shopping:

I Paris finner du en rekke butikker, handlegater og shoppingsentre. I området rundt Champs-Élysées vil du finne de største kommersielle aktørene, mens du ved å bevege deg østover vil finne mer autentiske, franske godbiter. Her er noen shoppingtips.

Kilo Shop: En vintagebutikk hvor du kan samle så mye du klarer og betale for vekten.

Avenue Montaigne: Chanel, Dior, Louis Vuitton, Celine, Prada, osv. Her finner du alle dine favoritt high-end butikker.

Carrousel du Louvre: Shoppingsenter nær Louvre. Fra ene enden av kjøpesenteret har du fullstendig innsyn til den enorme glasspyramiden som virkelig kjennetegner Louvre-museet.

Forum des Halles: Her finner du rundt 80 butikker, svømmebasseng, kinosal, treningssenter og biljardrom. Shoppingsenteret finner du også nær Louvre.

Les Quatre Temps: Et enormt kjøpesenter med ca 250 butikker. Senteret holder til i finansdistriktet kjent som La Défense.

Lyst å reise til Paris? Finn din reise her.

ticketnoinsta