Drømmedestinasjonen Island

Vakre og magiske Island er en drømmedestinasjon for mange som ønsker å oppleve mye og se vakker natur på sin reise. Her kan du vente deg dramatiske og varierte landskap, isbreer, vulkankrater, varme kilder og nydelige fossefall. Høres det ut som en ferie for deg? Fortsett å lese for å finne ut av hva du bør oppleve på drømmedestinasjonen Island!

Se vakre fossefall

Om du er glad i å se og ta bilder av vakre fossefall har du kommet til rett sted. Island er kongen av fossefall og du vil mest sannsynlig se flere en du noen gang har sett på en ferie her. De fleste av fossefallene finner du sør i landet. Noen av de vakreste er den gjemte fossen Nauthúsagil, Godafoss, Aldeyjarfoss og Skogafoss

Oppdag bresjøer

Bresjøer er et vann som er dannet av smeltende vann fra en isbre. Gjerne i vakre farger og med flytende isberg i seg. I Island finner du flere av disse. En av de mest kjente er Vatnajökull og Fjallsárlón hvor du også har mulighet til å ta en båttur

Fotturer i spennende juv 

I Island finnes det mengder av naturlige underverk. Et av mest spektakulære finner du i juvet kalt Stuðlagil. Her finner du vakre fossefall og vakkert grønt brevann. Men det mest øyeinfallende er de store basaltsøylene som ruver oppover fjellsidene. Et annet juv som krever en fottur for å finne er Kolugljufur, her finner du et par fossefall og et utrolig utkikkspunkt. Mulagljufur er også et juv du kan vurderer å besøke, turen opp er klassifisert som lett til moderat vanskelig og er på ca 4,5 km, dog går det mye oppover, men turen i seg selv er også en opplevelse. 

Varm deg i varme kilder

Den blå lagunen er kanskje Islands mest kjente turistattraksjon og selv om lagunen er svært vakker og verdt et besøk finnes det veldig mange andre varme kilder på Island, både menneskeskapte og helt naturlige omgitt av fantastisk natur. Utforsk Hrunalaug og Landbrotalaug for en sjanse til å prøve en av disse. 

Kjør langs islands ringvei 1

Ringveien i Island eller Hringvegur er Islands eneste hovedvei og har blitt en svært populær vei å kjøre for turister i og med at den går rundt hele øya og gjennom alle de befolkede stedene. I tillegg ligger de fleste av attraksjonene langs denne veien noe som gjør at man får med seg mye ved å velge denne reisemåten. Det anbefales fra 6-9 dager for å få med seg alt langs ringvei 1. 

Dra på oppdagelsesferd på halvøya Snæfellsnes

På Vest-Island ligger halvøya Snæfellsnes som også er en nationalpark. Her finner du noen av de mest fotograferte områdene på Island. Her ligger blant annet vulkanen  Snæfellsjökull, som regnes som et nationalsymbol for Island og det vakre fjellet Kirkjufell. Andre ting å gjøre i Snæfellsnes er å besøke den svarte stavkirken, se vulkankrater og bade i naturlige varme kilder. 

Oppdag Stokksnes

Stokksnes er en odde på den sørlige islandske kysten med et svært dramtisk landskap. Her er det svarte strender med ruvende sanddyner, grønn og frodig natur samt det kjente fjellet Vestahorn. 

Ri på en islandshest

Island er kjent for sine ville islandshester. Om du bare ønsker å se på de fra avstand eller ikke er det uansett verdt å stoppe bilen for å nyte synet av de grasiøse små hestene. Om drømmen din er å ri på en Islandshest i Island finnes det flere steder du kan bli med på arrangerte rideturer på tamme islandshester i den vakre naturen! Du finner ikke en mer autentisk opplevelse av Island en det. 

Besøk kulturbyen Seyðisfjörður

Dette lille tettstedet er kun befolket av ca 800 mennesker og ligger utenfor de mest kjente turistattraksjonene i Island. Men byen er verdt å besøke i og med at det er hjertet av kultur i Island. Ikke bare er kjøreturen hit veldig naturskjønn men du vil finne en rekke små og fargerike hus i byen som er spennende å gå rundt p titte i. 

Har du en drøm om å besøke Island? Vi hjelper deg gjerne med å bestille fly, hotell og leiebil så du får mest ut av din kommende ferie! Kontakt din nærmeste Ticketbutikk, eller bestill her. 

ticketnoinsta