Reisetips: Miami Beach

South Beach in Miami, Florida

Ønsker du deg storby, sol og bad, shopping og fantastisk uteliv på et sted? Da er Miami Beach, byen som aldri sover, det perfekte stedet for deg. Her er byen hvor du finner de ville festene, de lekre strendene og de dyre bilene. Med våre tips får du det beste utgangspunktet for å oppleve byen på sitt beste!

Her er første del av vår reiseguide til Miami!

Miami og Miami Beach

Miami er byen som ligger helt sør i Florida, og vi skiller faktisk mellom Miami og Miami Beach. I downtown Miami finner du blant annet finansdistriktet, American Airlines Arena der basketballaget Miami Heat spiller sine hjemmekamper, det kjente kunstområdet Wynwood og her arrangeres også kjempefestivalen Ultra Music Festival hver vinter. Miami Beach er derimot det mest besøkte stedet for turister, og ligger bare en kort kjøretur over Biscayne Bay fra downtown.

Gatenettet på Miami Beach gjør det veldig enkelt å finne frem i byen, hvor man starter på 1st Street helt nederst og jobber seg oppover. Man sier ofte at South Beach strekker seg fra 1 til 25st, og det er innenfor dette området du finner det meste av det Miami Beach er kjent for; de karakteristiske hvite sandstrendene, Art Deco-distriktet og verdenskjente Ocean Drive.

Miami skyline

Hvor skal du bo?

Det anbefales derfor også å bo innenfor dette området, hvor du stort sett har gangavstand til alt du trenger av strand, restauranter, shopping og uteliv. Det er utallige hoteller på Miami Beach, alt fra store resorter til mindre boutique-hoteller i alle prisklasser og standarder. Standarden på hoteller på Miami Beach er ikke alltid like høy, da mange av hotellene er gamle Art Deco-bygninger, men man kan finne flotte hoteller for enhver smak.

Ønsker du litt luksus og har et relativt høyt budsjett kan Fontainebleau eller Mondrian være noe for deg. Fontainebleau er verdenskjent fra flere filmer og har mye historie, i tillegg til å være et av de største hotellene på Miami Beach. Hotellet har 3 restauranter og huser en av USA’s mest kjente nattklubber, nemlig LIV. På hotellet er du nesten garantert å møte på en kjendis eller 2. Mondrian ligger langt nede på Miami Beach og har et fantastisk bassengområde med utsikt over Biscayne Bay. På dette hotellet har både Craig David og den norske regissøren RayKay leilighetene sine. Både Mondrian og Fontainebleau ligger litt utenfor gangavstand for selve kjernen i South Beach, men om du ikke er redd for å bruke noen kroner på Taxi eller Uber eller slenge deg på en DecoBike tar det kun få minutter til du er midt i smørøyet.

Miami Beach, Florida

gold_junior_suite_2

På Dream South Beach får du lekre og nyoppussede rom

Ønsker du å bo mer sentralt til en litt rimeligere penge kan Loews, Catalina Hotel & Beach Club eller SLS passe. Alle ligger sentralt plassert langs stranden og hovedgaten Collins Avenue som strekker seg langs hele Miami Beach, og du er i gågaten Lincoln Road på et par minutter. Selv om du bor veldig sentralt er dette et ganske rolig område uten mye bråk. SLS er kjent for sine pool-parties i helgene og Catalina har et deilig rooftop-pool i tillegg til døgnåpent restaurant.

 

Om du derimot ønsker mer fest og moro anbefaler vi nyoppussede Dream South Beach som ligger rett bak verdenskjent Ocean Drive, med alle sine barer og restauranter. På hotellet har du rooftop-pool, taco-restaurant og selvfølgelig bar. Rett rundt hjørnet finner du også hotellet Clevelander, som er kjent for sine fester natten lang.

Hva skal du gjøre?

Langs hele Miami Beach strekker som sagt Collins Avenue seg, og det er fra 1-25 street langs denne gaten du finner det meste å gjøre. Gågaten på Miami Beach heter Lincoln Road, og er en veldig hyggelig gate med masse butikker, restauranter og et yrende folkeliv. Her finner du blant annet Victoria’s Secret, Apple Store og H&M i tillegg til mange andre spennende butikker. Restaurantene og kafeer kryr det av her, alt fra italiensk til tysk og sushi med mange alternativer til lunsj og middag. En annen gate som er perfekt for middag er hyggelige Española Way, med fantastisk stemning på kveldstid.

Perfekt for lunsj er Ocean Drive, der du kan sitte med utsikt over stranden og bare se på menneskene, bilene og de mest kjente landemerkene i Miami. Her finner du blant annet vakre Versace Mansion som kanskje er mest kjent for å være stedet der Gianni Versace ble skutt og drept på trappen, men som nå er en eksklusiv restaurant. Men pass på, Ocean Drive er nemlig et av de absolutt mest ”turistifiserte” og dyreste stedene på Miami Beach og ikke et sted det lønner seg å spise full middag, hverken smaksmessig eller økonomisk.

Coconut palm tree against Ocean Drive sign in Miami Beach, Florida. Retro style colors.

Fra Ocean Drive kan du rusle bort til shoppingområdet rundt Collins Avenue & 7th street, som er mye roligere enn Lincoln Road. Her finner du blant annet Zara, Sephora, Steve Madden og DASH som er eid av Kardashian-søstrene. Ønsker du å bruke en hel dag på shopping kan man ta taxi eller bussen til Aventura Mall, som tar ca 20 minutter, eller ta turen til Dolphin Mall som ligger ca 40 minutter unna. Om du er på utkikk etter eksklusive skatter fra merker som Louis Vuitton, Hermés og Chanel finner du alt på Bal Harbour.

Har du noen ekstra dager er Miami også et av de mest populære avreisestedene for alle slags cruise i Karibien. Du kan for eksempel få 4 netter på cruise til Bahamas inkludert alt fra 2500,- kr pr. pers med våre samarbeidspartnere Royal Caribbean Cruise Line, Norwegian Cruise Line eller MSC Cruises.

Girl on the deck drinking a cocktail

Av andre severdigheter i Miami anbefales en tur til Miami Seaquarium eller til Wynwood for å gå på gallerier og se den fantastiske gatekunsten, til Everglades på elvecruise med alligatorer eller ta turen for å se Miami Heat spille basket eller amerikansk fotball med Miami Dolphins på Sun Life Stadium. En kjøretur med overnatting ned til Key West kan også være å anbefale. Miami Beach er det perfekte reisemålet året rundt!

SAS flyr direkte fra Oslo til Miami (ca 10 timer) og Norwegian flyr direkte til Fort Lauderdale som er ca 30-40 minutter kjøretur unna Miami Beach.

I neste del får du tips om gode restauranter og utesteder i Miami.

Turen til Miami Beach bestiller du hos Ticket her.

ticketnoinsta