Den ultimate guiden til Valencia

Valencia er Spanias tredje største by og ligger fint til på den spanske middelhavskysten. Her får du både strandliv, historie og storbyliv. Noen kaller byen for “lille Barcelona”. Valencia har en sjarmerende gamleby og kort vei til den populære Costa Blanca-kysten. Det går også båter ut til både Ibiza og Mallorca. Det behagelige middelhavsklima gjør storbyen populær å besøke året rundt. Her er våre beste tips til Valencia. 

Hoteller

Det finnes en mengde hoteller i Valencia i alle prisklasser og som matcher alle behov. Dette er våre favoritthotell i Valencia. 

Hotel Conqueridor – Dette er et moderne firestjerners hotell med sentral beliggenhet. Her bor du nær jernbanestasjonen Norte og et av byens beste shoppingområder. Hotellet har en restaurant som serverer moderne versjoner av klassiske spanske retter. Rommene er romslige og du har treningsrom på hotellet.

Valencia Center – Firestjerners hotell som ligger nær kjente Ciutat de les Arts i les Ciències og Aqua Valencia kjøpesenter. Her har du en rekke attraksjoner i gangavstand fra hotellet. På hotellet finnes det utendørsbasseng, treningsstudio og restauranter som serverer deilige middelhavsretter.

SH Ingles Boutique – Dette elegante firestjerners hotellet ligger i et imponerende herskapshus fra 1700-tallet. Interiøret gjenspeiler dette med elegant interiør og en historisk fasade. Kun en liten spasertur fra hotellet finner du blant annet St. Nicolás-kirken, Valencia katedralen og botanisk hage.

Hotel Primus Valencia – Dette er et moderne firestjerners hotell med sentral beliggenhet. Hotellet har en rekke fasiliteter som et stort spa med både varmt og kaldt basseng, boblebad, badstue og tyrkisk bad. Her tilbys det også massasjer og skjønnhetsbehandlinger. Hotellet har også treningsstudio og middelhavsrestaurant. Nær hotellet finner du Aqua Valencia kjøpesenter og Ciutat de les Arts i les Ciències.

Herlige spisesteder

Valencia byr på et stort utvalg av barer og restauranter. Mest kjent er de for paellaen som har sin opprinnelse herfra. Du finner alle typer internasjonale retter, men du bør smake både paella og tapas når du besøker byen.

Frokost/lunsj:

Escalones de la Lonja – En sjarmerende restaurant beliggende i en koselig sidegate. På menyen finner du klassiske spanske tapasretter.

Salad Planet – Er du på utkikk etter et sunt lunsjsted bør du ta turen til Salad Planet. Beliggende i et moderne og innbydene lokale får du servert wraps, salater og bowls.

Eggcellent Brunch Cafe – Dette er en flott liten lunsjcafé med god atmosfære. På menyen finner du blant annet pannekaker, egg og avokado toast.

Middag:

Gabbeach – Dette er en av de beste restaurantene på strandpromonaden. Her har du en fantastisk utsikt og på menyen finner du en blanding av italienske og spanske middelhavsretter. 

La Pepica – Opplev rustikk sjarme og fantastisk paella på den populære restautanten La Pepica. Her kan du velge mellom en rekke ulike sjømatspaella og vegetarvariant. Restauranten har også en flott sjøutsikt og er kjent for at selveste Ernest Hemingway pleide å være der.

Submarino Restaurant – Dette er en restaurant som ligger under vann på Oceanographic. Her kan du spise en lunsj eller middag i flotte omgivelser. 

Utforsk byen

Det er mye å oppleve når du besøker sjarmerende Valencia. Kombiner avslappende timer på stranden med historie og attraksjoner. Her er våre tips til hva du bør oppleve når du besøker byen.

Gamlebyen

I selve hjertet av Valencia finner du gamlebyen. Ta en spasertur i bydelen som er full av historie og kunst. Her finner du blant annet Valencia-katedralen, koselige tapasbarer, lokale butikker og gallerier. Et tips om du ønsker å lære mer om historien er å ta en guidet fottur.

Valencia-katedralen

Denne flotte katedralen er bygd på 13. århundre. Her får du se fantastisk arkitektur som er inspirert av den romerske- og barokktiden. Ta turen opp til toppen av kirketårnet for en flott utsikt over byen.

La Llotja de la Seda

La Ljotja er en gruppe bygninger som før i tiden var Valencias handelssentral for olje og silke. Silkebørsen fra 1500-tallet reflekterer byens handelssuksess og innvirkningen på byens økonomi.

Torres de Serranos

Ved inngangen til gamlebyen finner du de imponerende gotiske tårnene fra 139. Disse markerte en gang bymurens hovedinngang. 

Vitenskapsmuseet 

Dette er en av de mest besøkte attraksjonene i Valencia. Vitenskapsmuseet er designet av arkitekt Santiago Calatrava og har utstillinger fordelt på 26 000 kvadratmeter over 3 etasjer. Dette fantastiske bygget er formet som et hvalskjelett.

Oceanografico

Ta en tur til Europas største akvarium. Her finner du over 500 forskjellige marine arter. Om du reiser med barn er dette garantert en opplevelse! Få også med deg det populære delfinshowet.

Turiaparken

Turiaparken er en ni kilometer lang hage midt i hjertet av Valencia. Hagen er åpen for alle og her kan du for eksempel legge en piknik, gå på lekeplassen, trene eller bare gå tur og se på alle blomstene og folkene som ferdes der.

Mathallen

Besøk Europas eldste matmarked som strekker seg over utrolige 8000 kvm. Mathallen åpnet dørene allerede i 1928 og her finner du massevis av ferskvareboder med byens beste råvarer. Her får du en ekte lokal opplevelse.

Strandliv

En ting som er så bra med Valencia er at du får både storby og strand. En kombinasjon mange av oss liker veldig godt. Strendene Playa de Las Arenas og Playa de Cabanyal ligger nærmest havnen. Litt lengre nord ligger en av Valencias mest populære strender Playa de Malvarossa.

Utflukter

Albufera naturreservat

Opplev noe av det vakreste  av spansk natur. Ta en dagstur for å se mange ulike fuglearter, noen av Valencia sine største risåkre og Albufera innsjøen. Det finnes mange turstier og båtturer på innsjøen. Avslutt dagen med å få med deg solnedgangen som er fantastisk her.

Terra Mitica

Det finnes en rekke fornøyelsesparker på Alicantekysten. Den mest populære er Terra Mitica som er en fin dagstur. Parken ligger sammen med parkene Terra Natura og Aqua Natura. Her finnes karuseller og attraksjoner for både store og små. Perfekt utflukt for familier!

Opplev en fotballkamp

Valencia er en populær destinasjon for fotballfans. Se Valencia CF spille fotballkamp på hjemmebanen Mestalla Stadion, en av Spania sine eldste fotballstadioner. Tips! Bestill billettene på forhånd.

Planlegger du en reise til Valencia? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

ticketnoinsta