Den ultimate guiden til København

Hyggelige, fargerike og trendy København er storbyen mange av oss skal besøke nå i sommer. Og København er virkelig et herlig sted å tilbringe sommerferien. Spaser i hyggelige brosteinsbelagte gater, se på vakker arkitektur, spis fantastiske lunsjer og shopp i Skandinavias mest trendy butikker. For barnefamilier er København den perfekte ferieby med mange parker, museer og muligheter for å ta et avbrekk på en av de mange strendene som ligger i umiddelbar nærhet. Les mer om eventyrlige København og hva du burde se og oppleve i Danmarks hovedstad. 

Hoteller i København

Det finnes en mengde hoteller i København i alle prisklasser, og som matcher alle behov uansett om du ønsker å bo midt i byen hjerte eller i et fredelig område utenfor byens indre sentrum. Dette er våre fvavoritthotell i København. 

Absalon Hotel – Bo i hjertet av København. Med sine nære beliggenhet til alt og sine nyoppussede og hyggelig lokaler får du mye for pengene på Absalon. Hotellet ligger i Helgolandsgade som er svært sentralt. 

Ibsen Hotel – Ibsens hotell er en av de mest populære i København og har virkelig en fantastisk beliggenhet minutter fra Nørreport stasjon og de botaniske hagene. Hotellet er vakkert dekortert med kunstverk fra lokale kunstnere og gir en hjemmekoselige atmosfære. 

71 Nyhavn Hotell – Bo i Københavns vakreste nabolag og nyt utsikten av Nyhavn fra ditt eget hotellvindu. Selv om fasaden er gammel og opprinnelig ble brukt til å oppbevare krydder er innsiden av hotellet toppmoderne og komfortabelt. 

Hotell Alexandra – Her bor du mindre en 5 minutter fra den populære shoppinggaten Strøget og fra Rådhusplassen. Hotellet har en miljøvennlig profil, flere designartikler og rommene er i typisk skandinavisk stil. 

Herlige spisesteder

København har en stor matscene fylt med herlige smørbrød, fersk sjømat og restauranter på hvert et hjørne. Her er noen restauranter og kafeer man ikke bør gå glipp av. 

Frokost:

Fars Dreng – For de klassiske danske smørbrødene toppet med avokado, laks, egg osv. 

Paludan Bogcafé –Her får du en stor frokost og mye for pengene i Københavns eldste bokkafé. 

Grød Som navnet sier er Grød en grøtkafé. Forvent deg grøt i alle smaker og med forskjellig topping som bær, karamell, sjokolade og forskjellig frukt. 

Lunsh/Brunsj:

Union Kitchen – Fargerike måltider, egne brunsjtallerkner, hjemmelaget juice og kaffe. 

Royal Pancake Koselig créperie som har alle mulig slags pannekaker, uansett om du foretrekker de søte eller mettende. 

Café Social Klassiske store brunsjtallerkner med for det meste organiske råvarer. 

Middag: 

Cassiopeia – Få servert herlig nordisk mat  i vannkanten ved Sankt Jørgens Sø. Tasting meny anbefales, 6 eller 9 retter. Vil variere med årstid og råvarer.

LeLe – Vietnamesisk restaurant i Vesterbrogade 40. Småretter på deling eller ordinær meny. LeLe har også street kitchen flere steder i København. Anbefaler å bestille bord i helgene. 

Kødbyens Fiskebar – Ferske råvarer fra små lokale leverandører ut i fra sesongen. Alt av fisk og sjømat står på menyen, særlig kjent for sine østers. Holder til ved Flæsketorvet.

Restaurant Silo – Fransk-nordisk kjøkken servert i en gammel renovert industrisilo. Du får fantastisk utsikt fra 17. etasje. Nyt takbaren om været tillater det. 

Utforsk byen

Københavns mange kvartaler byr på mange forskjellige opplevelser og ting å gjøre. Finn dine favorittaktiviteten for liten og stor. 

Tivoli
Tivoli er det ultimate stedet for hele familien. Med flere morsomme karuseller og berg og dalbaner, vakre hager, mange matboder og koselige atmosfære er dette et Tivoli utenom det vanlige. På sommerhalvåret er det også flere live konserter og andre utendørs opptredener. Så hold et øye åpnet for det. 

Besøk Nyhavn
Et besøk på Nyhavn er noe alle som besøker Købehavn for første gang bør få med seg. Her finner du de ikoniske gamle og fargerike husene du ofte ser på bilder fra København. Det er svært hyggelig å spasere langs havnen, nyte en drink eller en koselig middag på en av de mange restaurantene. 

Uforsk en mathall
København har mye god mat, og på en mathall kan du prøve masse foskjellige retter. Noen av de mest populære mathallene byen har å by på er Papirøen, Torvehallerne og WestMarket. 

Se byen fra en sykkel
I København er det svært tilrettelagt for å enkelt komme seg rundt på en sykkel. Har du mange ting du ønsker å rekke i løpet av en dag passer det perfekt og leie en sykkel. Ikke bare kommer du deg raskt fra A til B men du har det morsomt samtidig. 

Ny Calsberg Glypotek
Glypoteket er først og fremst et kunstmuseum med fokus på antikke skulpturer fra Middelhavet. Men Glypteket er også er svært vakkert og spennende museum i seg selv å utforske. I tillegg arrangeres det også her en rekke spennende musikkopptredener og andre utstillinger på museets takterrasse som har utsikt over Tivoli. 

Finn klesskatter og interiør i Strøget

Strøget er byens største og mest kjente shoppinggate og er en av de lengste gågatene i hele Europa med en veldig hyggelig atmosfære. Her vil du finne alle dine favoritt merker fra Skandinavia og resten av verden. 

De botaniske hagene

De botaniske hagene er svært pittoreske og er verdt et besøk om du vil ta fine bilder eller bare liker å spasere i parker og museum. Det mest minneverdige i parken er et gammelt palmehus fra 1874 med vakre spiraltrapper som strekker seg 16 meter opp i lufta. 

Rundetårn
Vil du se byen fra oven? Ta turen til Rundetårn. Observatoriet ble bygget på 1700-tallet.

Besøk Carlsberg bryggeri
Carlsberg er verdens femte største ølbryggeri og  bryggeriets grunnlegger J.C.Jacobsen var en av Danmarks mest kjente innbyggere. Verdt et besøk for ølentusiaster eller de som er interessert i historie. 

Amalienborg
Ta turen til det svært vakre Amalienborg der dronningen holder til, og du kan se på kongsgarden. Nederst på slottsplassen ved Amalienborg finner du også den kjente Marmorkirken med sitt vakre smaragdgrønne tårn. 

Utflukter

Kanalbåttur
Er været fint kan det friste og ta en båttur. Og hvorfor ikke se København fra byens vakre kanaler. Enten om dere velger å dra på sightseeing tur,  eller bare ønsker noen begelige timer ombord på en båt for å nyte sommerværet, er en kanalbåttur en flott utflukt. 

Amager Strandpark

I likhet med Oslo, er også København en storby med mange bademuligheter.  På Amager Strandpark kan hele familien nyte en dag i solen. Parken er godt tilrettelagt og har både strand, bypark og masse av aktiviteter året rundt. 

Kronborg
40 minutter utenfor Københavs bysentrum ligger Kronborg. Ett vakkert renessansslott som var hjemmet til blant annet Shakespare´s Hamlet. Slottet er en del av UNESCOS verdensarv på grunnlag av at det er et av Nord-Europas viktigste gjenværende slott fra renessansen. 

Skal du til København i sommer? Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

ticketnoinsta