Cuba – et eksotisk reisemål

Cuba

Cuba er Karibiens største øy og kan by på en eksotisk kulturopplevelse helt utenom det vanlige. Utforsk den spennende hovedstaden Havana, der du kan rusle i fargerike gater og ta en kjøretur i en gammel Cadilac fra kolonitiden. Besøk paradisstrender i Varadero, som nylig har blitt kåret til en av verdens vakreste, og opplev tobakplantasjene i Viñales. Andre spesialiteter fra Cuba inkluderer salsa og mojitos i verdensklasse. Cuba har en rik kulturarv, og er kanskje det optimale reisemålet for den eventyrlystne.

Opplev Havana

Havana er Cubas hovedstad og Karibias største by med sine 22 millioner innbyggere. I Havana vil du oppleve en helt særegen atomsfære. Her er det som om verden har stått stille, med klassiske biler i alle mulige farger fra kolonitiden. Om du besøker Havana må du oppleve den vakre restaurerte gamlebyen, Gamle Havana,  som er oppført på UNESCO´s verdensarvliste. For den ultimate utsikten over Gamle Havana, ta turen til Cámera Obscura, den høyeste bygningen i Havana. Spaser også gjerne en tur langs havnepromenaden Malecon for å nyte en av Cubas berømte solnedganger.

Havana byr på mye kultur og om du besøker Plaza de la Revolución kan man blant annet se Castros talerstol, og besøke og se bygningen der Che Guevarras ansikt pryder fasaden. Ta også turen til El Morro slottet og Revolusjonsmuseet om du er interessert i historie. Forfatteren Ernest Hemmingway var svært fascinert av Cuba, og om du har tid bør du besøke en av hans favorittbarer El Floridita eller La Bodeguita del medio. Her kan du kanskje nyte Cubas nasjonaldrikk- mojitoen?

 

Cuba
Bygninger i kolonistil i Gamle Havana CubaCapitol-bygningen i Havanas sentrum

Kultur og UNESCO´s verdensarv i Trinidad

Trinidad ligger på Cubas sørkyst og er Karbiens best bevarte koloniby som resulterer i en by som har stått stille siden 1950-tallet. Trinidad er på UNESCO´s verdensarvliste på grunn av den godt bevarte arkitekturen, og er et stort trekkplaster for turistene.  Trinidad var en koloni som vokste raskt på grunn av dens store produksjon av sukkerrør, storfe og tobakk. Dette finansierte bebyggelsen av ekstravagante palasser, store plazaer og fargerike koloniale boliger for rike plantasjeeiere.

Trinidad gir deg muligheten til å vandre langs smale brosteinsgater og lytte til live musikk, mens du avkjøler deg med fersk sukkerrørjuice. Prøv en av hestevogn-taxiene, snakk med lokalbefolkningen eller besøk en av de fascinerende koloniale museene.

Cuba
Trinidad, Cuba 

 

Vakker natur i Viñales

Viñales er en grønn og frodig dal, omringet av kalkstenfjell som ligger 2 timer sør for Havana. I tillegg til å ha svært vakker natur er Viñales hjemmet til Cubas tobakkfarmer. Her kan du se hvordan grønn tobakk vokser opp av rød jord. Om du har lyst kan du også dra på ridetur gjennom tobakkfarmene for å se hvordan bøndene jobber på jordene sine, på samme måte som de har gjort i 100 år. Om du spør de lokale lærer de deg gjerne å rulle din egen sigar. 

Den vakre naturen i Viñales byr også på andre spennende aktiviteter. Utforsk en av Viñales mange grotter, dra og se på de enorme kalkfjellene, lei en sykkel for dagen eller nyt utsikten av dalen fra Hotel Loz Jazmines.  Om du har lyst til å danse salsa er Casa Cultura den ultimate plassen for dette.

Cuba
Viñales, CubaCuba
En tobakkplantasje i Viñales

Kritthvite paradisstrender

130 kilometer øst for Havana ligger den mest populære feriebyen Varadero. Om det er en avslappende ferie med sol og bad du ønsker deg er Varadero det perfekte valget. Her er det kilometervis av kritthvite strender og boltre deg på, og en landtunge som strekker seg 20 kilometer ut i det krystallklare vannet. Ikke gå glipp av de mange utfluktene som er mulig og begi seg ut på utenfor hotellresortene.

Andre paradisstrender på Cuba inkluderer de mindre øyene Cayo Largo sør for Cuba, og Cayo Levisa som ligger nordvest for Cubas kyst. Her kan du nyte late dager i eksotiske omgivelser. Om du liker å dykke er det fantastiske mulighet for dette i den lille byen Maria la Gorda, der hele byen nærmest er tilrettelagt for dette. Her kan du dykke  krystallklart vann omgitt av koraller og rester etter sunkne piratskip.

Cuba

Varadero, Cuba  

Om du har lyst til å reise til Cuba kan du enkelt kombinere flyavganger mellom Air France og KLM.

Her kan du bestille reise med Air France/KLM 

Dette innlegget er i samarbeid med KLM og Air France.

ticketnoinsta