Capri – En Italiensk perle

Capri

Capri er en destinasjon som har alt fra fantastiske resturanter, designer-shopping, søte botique hoteller og et fantastisk ruvende landskap. Les vår Capri – guide for det beste av hva du kan se og gjøre, hvor du kan unnslippe folkemengdene og finne øyas fredelige side, og hvorfor du burde bo mye lenger enn en dag i Capri.

Capri

Hvordan komme seg til Capri? 

Den enkleste måten og komme seg til Capri på er ved fly. Den nærmeste flyplassen Capodichino / Naples International Airport i Napoli, Italia (NAP). Herifra kan du enkelt ta en ferge over til Capri. Det vil da ta deg 50 minutter med en speedbåt eller 80 minutter med en litt langsommere ferge. Søk fly til Capri her!

 

Transport på øya: 

Når det kommer til biler er alle biler, bortsatt fra for de som bor på øya, forbudt. Men du ville uansett ikke fått bruk for leiebil på øya, da det kun finnes en enkelt hovedvei og det er relativt korte avstander mellom det meste. Det er også vært lett og billig å komme seg rundt med buss. Hvis du ikke har lyst til å vente på bussen finnes det også et knippe taxier på øya, de er dog litt dyrere en bussen. Et annet alternativ er rett og slett og ta beina fatt, da det er et nydelig landskap på alle kanter kan en gåtur være fordelaktig. Det er en del bratte partier på øya så om du planlegger å gå er det greit å være klar over dette på forhånd.

Capri

 

Ting å gjøre i Capri: 

 • Båtturer er noe av det mest populære å gjøre i Capri, enten du leier en båt eller blir med på en organisert tur. Båtturer går fra hovedhavnen på Capri, Marina Grande, og fortsetter deretter langs den sørlige kysten av øya til de berømte fjellformasjonene Faraglioni, og rundt det pittoreske fyret i Punta Carena. De fleste turene vil ta deg forbi øyas tre kjente grotter. Den blå grotten – Grotta Azzurra, den hvite grotten – Grotta Bianca og den grønne grotten – Grotta Verde.
 • Besøk strendene i Capri. De mest populære er strendene i Marina Piccola, kalt Marina di Mulo og Marina di Pennauro. Med tanke på at det er de to mest populære strendene på øya bør du komme hit tidlig om du ønsker en bra plass. Det finnes også noen strandklubber  kalt Gioia Beach Club and Restaurant, La Canzone del Mare og Torre Saracena. På disse strandklubbene kan du leie solsenger, håndklær og nyte god mat og drikke. Marina Grande Beach er capris største strand og selv om denne stranden er en god del større er det fortsatt lurt og komme hit tidlig om du ønsker å sikre deg en god plass på den gylne stranden. Også her er det en strandklubb, Le Ondine Beach Club.
 • Besøk Anacapri – Anacapri er den andre lille byen på øya som sitter i skråningene av Mount Solaro på et høyere nivå enn Capri-byen. De to byene ligger bare 3 km fra hverandre, og en 10 minutters busstur gjør det enkelt å besøke Anacapri for dagen. Det er roligere her enn nede i den mer turistede Capri-byen, men det betyr ikke at Anacapri er uten sin sjarm. Det er definitivt mer lokalt her, sannsynligvis slik Capri var som for mange år siden.
 • Ta stolheisen til Monte Carlo – ta stolheisen fra Piazza della Vittoria i Anacapri til toppen av Mount Solaro. Det er det høyeste punktet på øya som vil gi deg en utsikt du sent vil glemme.
 • Spaser langs Maria Grande – Å spaser langs Maria Granda er noe man bør gjøre på en tur til Capri. Det er her alle båtene går til og fra øya og marinaen er full av små butikker, kafeer og resturanter. Ta deg tid til å se på alle båtene som kommer inn og ut av havnen, alt fra fiskebåter til utrolige yatcher.
 • Gå fra Via Krupp to Marina Piccola. Den 1,6 kilometerlange veien er en fantastisk skue i seg selv. Her er veien som en del av fjellet kuttet i lynskarpe svinger med en spektakulær utsikt. Ta deg god tid, veien er bratt med utsikten og opplevelsen er fantastisk.
 • Besøk den botaniske hagene i August for å se den beste floraen som Capri har å tilby.
 • Fottur til naturbuen og Pizzolungo- Turen fra Capri-byen til Arco Naturale utenfor den sørøstlige bredden av øya er ganske lang med mange opp- og nedturer langs stien, men innsatsen er verdt hvert trinn. Pizzolungo kan godt være den mest naturskjønne stien på øya – og når det kommer til Capri, så sier det noe. Stien går langs sørkysten med den ene fantastiske utsikten etter den andre, inkludert utsikt over Sorrentine-halvøya og Faraglioni-fjellformasjonene.
 • Shopping – I Capri finner du butikker du ikke finner noen andre steder i Italia. Mya av det du finner her er dyrt og av designer-merker men du kan alltids finne noen kupp. En av de mest populære tingene og handle i Capri er håndlagde italienske sandaler laget av lokale på øya.

Capri

Resturanter på Capri:

 • Ristorante Michel’angelo- Her får du Italiensk mat på sitt beste med ferske, lokale råvarer og fersk hjemmelaget pasta. For noe lettere, sjekk ut Mozzarella Bar for å nyte lokale oster og spekemat.
 • Lido del Faro-ligger ved føttene av Punta Carena fyrtårn på vestsiden av øya, og spesialiserer seg på sjømatretter ved å revidere klassisk italiensk mat. Restauranten er på en terrasse over havet, med utsikt over en fantastisk bukt opplyst av et av Italias største fyrtårn, noe som gjør det til et perfekt sted å nyte en solnedgang.

 • Il Geranio – finner du mellom Capris hovedtorg og Gardens of Augustus. Deres sesongbaserte utvalg av retter og regionale viner fokuserer på smakene fra middelhavsmaten.

 • Bucca de Bacco –  Det er en uformell atmosfære med en meny med fersk fisk og sjømatretter sammen med lokale råvarer. Eller prøv en ovnsbakt pizza fra vedovnen deres.

Capri

 

Drømmer du om Capri? Bestill reisen din her Eller kanskje du ønsker å dra til et annet sted i Italia? Les om flere fantastiske italienske steder her.

ticketnoinsta