Cape Town reiseguide

Cape Town

Cape Town er en storby med fantastisk natur, spennende kultur og en et hav av utfluktsmuligheter både for den som er glad i spenning og fart men også livsnyteren som er glad i behagelige getaways og vinsmaking til vakre naturomgivelser. Les vår opplevelsesguide i Cape Town og finn ut hvorfor dette er en by du må besøke.

Om Cape Town:

Språk: Cape Town har hele 11 offisielle nasjonalspråk, der engelsk, Afrikaans og Xhosa er de mest vanlige. Du kommer langt med å snakke engelsk. 

Valuta: Valutaen i landet kalles Rand. 100 norske kroner er ca. 166 Rand. 

Klima: Sommerne i Cape Town regnes fra desember til februar og er både varme og tørre. Vintrene regnes fra juni til august og er svært regnfulle og kalde. Om ikke strandlivet er det du besøker Cape Town for har skuldersesongene rundt våren og høsten behagelige temperaturer med frisk bris fra havet og færre turister. 

Sikkerhet: Cape Town er en av de mest turistvennlige og sikre byene i Afrika. Likevel er det lurt å passe på verdisakene sine og holde seg til områder i byen som er typiske turiststeder da det er mange i byen som lever under enkle kår. 

Transport: Du kommer deg enkelt rundt med taxi, uber eller kollektivtransport. Om planen er å reise på ekskursjoner ut av byen kan det være en god ide og leie en bil, noe som er rimelig, men her kjører de på venstre side av veien. 

Cape Town sett ovenfra

De beste områdene å bo

Dette er de de beste stedene å bo i Cape Town uansett om du ønsker luksushotell, koselige bed&breakfasts, å bo sentralt eller utenfor bykjernen. 

Ved Table Montain 
Table Mountain er en av Cape Towns mest kjente kjennemerker. Her bor du i ett rolig turistområde med slående utsikt til det mektige fjellet uten mange butikker eller restauranter i umiddelbar nærhet. Derimot er det ikke langt ned til sentrum.  

W&A Waterfront
Ved W&A Waterfront bor du svært sentralt midt i gryta av turister med enkel tilgang til severdigheter, restauranter, butikker osv. Og bo i dette området er svært dyrt og her finner du nesten kun 5-stjerners hoteller. 

Green Point og Sea Point
Disse områdene ligger svært sentralt, her bor du ikke langt fra sjøen og kan enkelt komme deg inn til sentrum samtidig som det er mye restauranter og kaféer i gåavstand. Disse områdene ligger ikke langt fra “Main Road” eller hovedveien.  

Camps Bay og Clifton
Camps Bay og Clifton er eksklusive områder som ligger i direkte nærhet til flere av Cape Towns fantastiske strender i en av de vakreste nabolagene i byen. Dette er også et svært populært turiststed så her kan restaurantene være noe overpriset.

Hout Bay
Ønsker du å bo litt utenfor byen i et roligere område er Hout Bay for deg. Her er det flere vakre strender og  vingårder i umiddelbar nærhet. Her bor du også svært familievennlig og i nærheten av den vakre kjøreturen til Cape Point. 

Utsikt fra Camps Bay Beach i Cape Town, med utsikt til fjellene De tolv apostlene i bakgrunnen

Hva du bør se og gjøre i Cape Town by

Cape Town har mye å finne på uansett om du liker adrenalin, historie eller natur. Cape Town har en spennende og vakker natur, om du er glad i en fottur er det flere å velge i. Å ta turen til Table Montain er noe alle må få med seg enten om du velger å gå den ca 45 minutter lange gåturen eller ta gondolen opp. Eventuelt kan du gå den fine turen opp og ta gondolen ned igjen. Andre kjente turer for den turglade er Lions Head og Newlands Forest.

Usikten fra Lion’s head med utsikt over Table Montain og Camps Bay

Om fottur ikke er noe for deg vil du få se Sør Afrikas vakre natur om du tar turen Kirstenbosch Botaniske Hage, her vil du få sett den vakre faunaen mens du vandrer på trebelagte broer. Om du reiser til Sør Afrika på sommertid er Cape Town et mekka for strandaktiviteter og har strender for den solgalde i verdensklasse. Noen av de vakreste er Clifton 2nd, Long Beach i Nordhoek, Robberg og Boulders Beach der du kan se pingviner! Om du er glad i vannsport er også Cape Town en av verdens beste surfedestinasjoner og har bølger for alle nivåer!

Muizenberg beach, en av de beste stedene for surfing i Cape Town

Cape Town er en by som mange forbinder med adrenalin. Flere hoteller vil tilby deg spennende aktiviteter som helikopterturer, paragliding eller fallskjermhopping! Om dette e,  en drøm for deg er Cape Town stedet for å fullbyrde den! 

Helikoptertur over, Cape halvøya

Om du er glad i shopping og god mat bør du ta en tur til W&A Waterfront og shoppe på senteret Watershed før du finner deg en koselig restaurant å slappe av på.

W&A Waterfront

For den historieinteresserte er en tur til Robben Island noe som må oppleves. Det var her Nelson Mandela satt fengslet og det er verdt å bestille tur hit med en guide. I tillegg er den fargerike gaten Bo Kap en opplevelse i seg selv. Her er husene fargerike og søte selv om de stammer fra tiden da Apartheid eksisterte og disse husene ble leid ut til slaver. I dag er dette et livlig og fargerikt område der du kan nyte fantastisk tradisjonell mat og spasere i de hyggelige gatene. 

Bo Kaap nabolaget

Severdigheter utenfor Cape Town

Noen av de beste aktivitetene Cape Town har å by på ligger utenfor sentrum og bykjerner. Disse aktivitetene behøver du bil eller sjåfør for å komme deg til og du bør sette av en dag til hver og en av de. Men disse aktivitetene og severdighetene er noe av de som gjør Cape Town til en enestående og allsidig destinasjon. 

Cape Point

Denne turen er en av de vakreste kjøreturene du vil oppleve, gjennom den ene fantastiske sjølandsbyen og idylliske bukten etter den andre. Du vil kjøre gjennom den historiske bukten Hout Bay og Sentinel høyden der du burde stoppe for en fantastisk utsikt. På veien kan du også stoppe på Boulders Beach og se pingvinene som holder til der. Cape Point ligger i Cape of Good Hope Naturreservat og har en dramatisk utsikt over sjøen fra Afrikas sørligste punkt. Ta turen opp til fyrtårnet og se hvordan det turkise Indiske hav på den ene siden og det mørkeblå Atlanterhavet på den andre slår mot hverandre. 

Cape Point og Cape of good hope
Besøk en Vingård

Sør Afrika er kjent for sine fantastiske viner og i området rundt Cape Town ligger det flere store og kjente vingårder med usikt over et frodig og ruvende landskap. Fra Cape Town er det enkelt å besøke vingårdene,  Constanitia ligger 20 minutter utenfor byen, Stellenboch ligger 40 minutter unna mens Franschhoek ligger rett under en times kjøretur fra Cape Town. Vinsmaking er svært prisvennlig i Sør Afrika og mange av de beste restaurantene er lokalisert på vingårdene. Hva med å tilbringe en dag ved å besøke alle vingårdene du ønsker? Flere hoteller og turoperatører tilbyr en slik tur med lunsj inkludert. Om du kun ønsker å besøke 1 er det billig å ta en Uber. 

Stellenboch Vingård
Se hvithaier og hvaler i sitt naturlige habitat

Sør Afrika har et unikt dyreliv under vann, her kan du se delfiner leke seg i båthavnen ved W&A Waterfront eller du kan dra ut på hvalsafari med en båt. I områdene utenfor Cape Town er det også svært mange seler og dette tiltrekker havets konge hvithaien. Mange turoperatører selger dagsturer med båter hvor turistene kan få dykke ned i bur og se de mektige dyrene på nært hold. Vær dog  obs på at om du skal bestille en slik opplevelse at du gjør det med dyrevennlig selskap som ikke ønsker å forstyrre haien i dens naturlige habitat, mater den, eller tar med overdrevne mengder turister. 

En hval sett fra False Bay, Cape Town
Dra på en Safari

Ingen tur til Sør Afrika uten en safari er komplett. Landet har flere store og kjente safariparker der du kan få se og de 5 store (løver, nesehorn, leopard, elefant og bøffel) på nært hold! Om du ikke ønsker å reise langt er Godwana Game Reserve kun 4 timer unna Cape Town, dette er en privat nasjonalpark og du må være en gjest der for å kunne dra safari. Her vil du få sjansen til å bo tett på dyrene og virkelig få en helt spesiell opplevelse. 

Om du ønsker å oppleve en av de tørste safariparkene i Sør Afrika bør du ta turen til Kruger nasjonalpark. Parken nås enklest ved en lokalflyvning. Her kan du velge om du vil kjøre en safaribil selv og bo enten i, eller utenfor parken. Eller kanskje du foretrekker å bo en ekslusiv safari lodge midt i nasjonalparken med dyrene rett utenfor vinduet og få muligheten til å delta på private safarikjøreturer. 

Safari Game Drive i Kruger Nasjonalpark

Høres det spennende ut med en opplevelsesreise til Cape Town? Du flyr dit enkelt med Lufthansa. Bestill reisen din her. 

//Innlegget er skrevet i samarbeid med Lufthansa

ticketnoinsta