De beste tipsene til storbyen Lisboa!

Lisboa

Etter å lenge ha vært en av de mer ukjente Europeiske byene reiser stadig flere til Lisboa. Storbyen lokker med et koselig byliv med brosteinsgater, flislagte vegger og hyggelige fiskerestauranter. Det er også enkelt å kombinere storbyliv med sol og bading på en av de nærliggende strendene. Her er våre fem beste tips til Lisboa.

5 tips til Lisboa

1. Lisboa Chill- Out free tour (gratis guidet tur)

Portugal, Lissabon, Baixa, Rossio, junges Paar mit Stadtplan vor

Dette er en fantastisk måte å starte ferien på i Lisboa. Turen tar litt mer en tre timer og du går til fots gjennom Lisboa med engelsktalende guide. Guiden begynner med å fortelle deg om Lisboas historie og svarer deretter på spørsmål ut i fra hva gruppen er interessert i å se og lære. På denne turen blir du tatt med igjennom byen og får se ting som man ikke hadde funnet på egenhånd eller via turistinformasjonen.

Turen er gratis, men hvis du er fornøyd så gir du en valgfri tips.

Les mer om Lisbon Chill-Out free tour her.

2. Belém – kloster og hygge på kajen

Lisboa

Ta trikk nr. 15 til Belém og se på det vakre klosteret Mosterio dos Jeronimos.

Ta en spasertur langs kaien over til Torre de Belém, som ble bygget på 1500-tallet. Langs kaia kan du kjøpe snacks, vin og drinker fra vognene og sitte og nyte havet og miljøet.

Ikke gå glipp av å besøke konditoriet Pasteis de Belém. Her kan du spise en av de beste pastel de nata, en bakst som ligner om et wienerbrød og med et fyll som ligner på crème brûlée. Ett tips er ikke å stå i køen som går langt ut på gaten, men gå isteden inn døren ved siden av. Lokalet er veldig stort, og det er raskere å få et bord og bli servert enn å stå i kø.

3. Ginjinha – likør av sure kirsebær

Lisboa

Prøv den tradisjonelle Ginjinha likøren som er laget av sure kirsebær. Den er veldig søt, så det er nok med litt.

4. São Jorge Castle

Lisboa

Besøk slottet i Lisboa som har en historie fra 600-tallet. Slottet ligger høyt opp og det tar litt tid å gå opp, men fra toppen får du en fantastisk utsikt! Ta en pause på veien opp eller ned på en av de mange barene for å hvile bena og ta noe å drikke.

 

5. Mat utenom turistområdene
Lisboa

Det er alltid fantastisk å gå utenfor de store turistområdene. Det finnes mange små restauranter og mange av de serverer fisk og skalldyr. Spør gjerne hva som er dagens fisk. For de som ikke ønsker sjømat finnes det også mange andre alternativer. Besøk for eksempel Pizzeria Casanova som ligger litt i utkanten av byen og har en flott utsikt over havet. Manyen er bare på portugisisk, så det kan være en overraskelse hva du får, men pizzaen er veldig god. Kom før klokken 20.00 – etter det blir det lang kø for å få bord.

Lyst å reise til Lisboa? Bestill din reise her.
ticketnoinsta