De beste karnevalene 2019 og 2020

Karneval

Februar er den store karnevalmåneden rundt om i verden. Den verdensberømte og en av de største er kronjuvelen i Rio de Janeiro, kjent for samba og fantasifullt tilbehør – men for norske reisende som er ute i siste øyeblikk eller ikke ønsker å reise så langt, er det gode muligheter for å oppleve gatefester i nærheten.

Her viser vi noen av sesongens morsomste, mest imponerende og unike feiringer, og når de faller neste år, så kan du bestille den mest spektakulære reisen for 2020 allerede nå. Hvis du ikke kan vente til neste år, finner du også noen karnevaler lenger ned som ikke foregår i den tradisjonelle karnevalsesongen i februar og mars, og som du fortsatt kan besøke i år!

Brasil, Rio de Janeiro og Salvador: 2. – 9. mars 2019
Neste: 21. – 26. februar 2020

Rio de Janeiros verdensberømte karneval tiltrekker seg over en million turister hvert år og tar sine sambatog over hele byen i en stor feiring. En fem-dagers fest, som gir minner for livet. Karnevalet kulminerer i «Sambadrømmen», et kolossalt podium omgitt av stands. Tips: Kjøp billetter til sambadrømmen på forhånd!

Det mye mindre karnevalet i Salvador er mer genuint – det er her brasilianene selv velger å gå. Her er det færre paljetter og fjær, men i stedet handler feiringen mer om en gatefest med musikken i sentrum.

Mardi Gras, New Orleans: 6. januar -5. mars 2019
Neste: 6. januar – 25. februar 2020

Karneval

Paradene under Mardi Gras i New Orleans i sørlige USA starter i januar, men har sitt høydepunkt helgen 2. – 3. mars. Selveste Mardi Gras, som bokstavelig talt betyr «fet tirsdag», faller som i Norge den 5. mars, og under paradene den dagen eksploderer byen ut i en stor feiring. Mardi Gras er kjent for musikk, god atmosfære og selvfølgelig for perlene kastet ut av bilene, som tilskuerne konkurrerer om å fange opp. Et herlig karneval som trekker tre fjerdedeler av en million mennesker.

Venezia: 16. februar – 5. mars 2019
Neste: 15. – 25. februar 2020

Karneval

Venezia er maskenes karneval, som sies å ha aner tilbake til år 1162. Høydepunktet av feiringen er det store ballet – et fantastisk maskeradeball med fargerike kostymer og spennende masker. Venezias vakre kanalsystem og gamle palass er den perfekte settingen for denne klassikeren blant karnevaler.

Tenerife: 27. februar – 10. mars
Neste: Ikke bestemt enda

Karneval

Tenerifes store karneval – Carnival de Santa Cruz – er for mange det nest mest populære karnevalet, etter det i Rio. Det er også inkludert i Guinness rekordbok for det største konsertpublikumet – en konsert ute på et torg med over 200 000 besøkende. Hvert år er det mulig å stemme på neste års karnevals tema, og i 2019 er det Las Profundidades Marinas – The Deep Sea – som gjelder. Den store paraden finner sted på fetetirsdagen den 5. mars.

Nice: 16. februar – 2. mars 2019
Neste: Ikke bestemt enda

Karneval

Karnevalet i Nice er også kjent som blomsterfestivalen, med sine fantasifulle blomsterkreasjoner. Bataille de Fleurs, blomsterparaden, arrangeres flere ganger i løpet av karnevalet. 12 utvalgte blomsterhandlere får dekorere hver sin vogn etter egen smak, og mot slutten av paraden blir både enkle blomster og hele buketter kastet ut til publikum – som også får være med å løsne dekorasjonene fra vognene.

Trinidad: 4. – 5. mars 2019
Neste: 24. – 25. februar 2020

Karneval

Karnevalet i Trinidad, som er Karibien største og mest kjente, er mest av alt kjent for sine fargerike kostymer. Den beste måten å oppleve karnevalet er å kjøpe karnevalkostymer, registrere seg til et karnevalsband og danse til de herlige rytmene. Det finnes også mange gateboder som serverer fantastisk god mat når energilagrene behøver påfyll etter all dansingen. Tips: Kombiner noen dager med feiring med roen på Tobagos vakre strender!

Köln: 28. – 5. mars 2019
Neste: 20. – 25. februar 2020

Karneval

Karnevalet i Köln er en av Europas største gatefester. Festivalens «Crazy Days» feires med fargerike festligheter og livlige parader gjennom byen, hvor sjokolade og andre søtsaker og små gjenstander blir kastet ut av bilene.

Utvalgte kanevaler resten av året

Alle byer holder seg ikke til den tradisjonelle karnevalsesongen i februar og mars, og her finner du et utvalg av kommende karnevaler i år.

Jamaica: 28. april 2019

Jamaikas karneval er en eksplosjon av parader, dans, musikk og mat. En unik representasjon av landets sjel! Karnevalet starter tidligere i år og når sin topp med et flott skuespill av parader og fester etter påsken.

Caymanøyene: 4. mai 2019

Det opprinnelige navnet på Caymanøyenes nasjonale karneval er «Batabano» og refererer til sporene som finnes på stranden etter at skilpadder stiger opp fra havet og inn på land for å føde. Å finne disse sporene var – og fortsatt er – en grunn til å feire! Fargerike kostymer og livlig musikk tar over landet og reflekterer det pulserende landskapet, den historiske opprinnelsen og den unike kulturen.

København: 7. -10. juni 2019

«Nykommeren» Copenhagen Carnival har siden 1982 lokket over 100 000 festivalklare besøkende til Fælledparken. Her feires det i 3 dager med musikk, parader og arrangementer. Nære og praktisk, Copenhagen Carnival, er den perfekte måten å starte sommeren!

Berlin: 7. -10.  juni 2019

I løpet av samme helg holder Berlin sin årlige «Carnival of Cultures» for å feire Berlins kulturelle mangfold. Festivals høydepunkt er en parade 9. juni, hvor tusenvis av musikere, dansere og underholdere samles i Berlins gater og stolt viser sin kultur for om lag en halv million tilskuere.

London: 24. -26. august 2019

Notting Hill Carnival i London har siden 1966 vært Europas svar på karnevalene i Sør- og Mellom-Amerika. Londons største gatefest er en ekstravagant feiring med karibisk musikk, mat og historie.

Miami Carnival: 13. oktober 2019

Oktober hvert år samles tusenvis av mennesker i Miami for å se en helt annen side av byen. Kjent for sin store karibiske befolkning og kulturelle mangfold, er Miami et av de absolutt beste karnevalene i Nord-Amerika. Eksotisk utstyr, karibiske trommer, fester og levende musikk tar over sør Floridas gater, og festivalen blir bare større hvert år.

Søk og bestill din reise her.

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *