Årets beste julemarkeder 2019

julemarket

2019 går mot slutten, og julen er rett rundt hjørnet. Kom i ekte julestemning ved å besøke et av årets beste julemarkeder! Ring inn julen i magiske Wien, besøk verdens største julemarkedet i Berlin eller nyt en varm kakao i eventyrlige New York! Les videre for å finne ditt favorittjulemarked, og for å få et snev av julestemning. 

München

Tyskland er kjent for å ha noen fantastiske julemarkeder, og München sitt er ikke noe unntak. Det tradisjonelle julemarkedet ligger på Marienplatz midt i byen, og kjennetegnes ved deres utrolige store juletre utenfor rådhuset, som er dekket i over 3000 lys. På dette markedet er du sikret å kjenne på julestemningen når musikere opptrer med adventmusikk fra rådhusets balkong hver kveld fra 15.30. Det er et stort marked med over 160 boder som selger forskjellige juledekorasjoner, tradisjonelle klær og herlige, nystekte bakervarer. 

Med snøfnugg som faller og julelys som blinker, er det ikke noe mer romantisk sted å være enn på Marienplatz julemarked i München. Julemarkedet er åpent hver dag fra klokken 10 mellom 27.november og 24.desember. Bestill din reise til München her. 

Wien

Julemarkedet i Wien er over 700 år gammelt, og har både en av Europas eldste og største julemarked. Wien er kjent som en storby som virkelig tilbyr magisk julestemning, og har hele 6 offisielle julemarkeder spredt rundt i byen. Det største og mest kjente markedet i Wien ligger på Rathausplatz utenfor rådhuset og kalles “Vienna Dream Christmas Marked”. Og markedet er virkelig som en drøm, pyntet med utallige lys på alle bygninger, og med en mengde søte små boder pyntet med lys og fylt av mat og dekorasjoner som vil gi deg lyst til å vandre rundt og kikke i timevis.

På markedet er det flere ting å finne på, som å kjøre hest og vogn, og for barna er det en egen avdeling der de kan lage forskjellig julepynt. I helgene er det kor som opptrer med julesanger, og virkelig får deg til å kjenne på julestemningen. Ikke gå glipp av å prøve den lokale bakervaren krapfen vendor, som er som en frityrstekt bolle med varm sjokolade i midten eller den kjente sjokoladekaken Sachertorte. 

Julemarkedet i Vienna er åpent fra 15. november – 26. desember 2019. Du flyr enkelt til Vienna fra Norge på rundt 2 timer med Lufthansa, se tider og bestill din reise her. 

Hamburg

Hamburg er en by som virkelig vet hvordan de skal arrangere julemarkeder og her er hele byen involvert i festivitetene. De mest kjente markedene i Hamburg ligger i området rundt rådhuset. Her er det mange koselige boder som selger mat og drikke som bratwurst, tradisjonelle søtsaker som smultringer dyppet i sukker og gløgg. Flere av bodene selger også mye forskjellig julepynt så her er det bare å gå rundt og titte og kose seg. 

I nærheten av Hamburgs beste shoppinggaten finner du det magiske julemarkedet Winterwald. Dette julemarkedet er mindre tradisjonelt og temaet er mer et eventyr vinterland lokalisert midt i byen. Winterwald er også det perfekte stedet for å sette seg ned og nyte en god lunsj mens du tar inn den herlige julestemningen og den vakre dekorasjonen. 

Julemarkedet foran rådhuset er åpent fra 25.november – 23. desember mens Winterwald er åpent fra 26 .november – 29. desember 2019. Unn deg en magisk førjulstid og bestill en reise til Hamburg her. 

Krakow

Krakow er et fantastisk reisemål i førjulstiden. Du både bor og lever billig i Polen, og i tillegg er flyprisene ofte svært prisgunstige. Julemarkedet er lokalisert idyllisk til midt i gamlebyen der du kun er omgitt av pyntede gågater uten trafikk. Julemarkedet er fylt opp av 80 treboder der du kan kjøpe en stor variasjon av juledekorasjon, herlige bakervarer, lokal mat, og varme drikker. Dette nytes best ute i den friske vinterluften mens du lytter til tradisjonelle julesanger fra skolebarn som opptrer. Det er også mulig å ta en tur med en hest og vogn eller å kose seg inne på en kafeene som ligger rett ved markedet.  

Julemarkedet i Krakow åpner 29.november og varer til 7.januar. Bestill en reise til Krakow her.

Berlin

Berlin har et stort utvalg av både små og store julemarkeder, det finnes hele 70 stykker av dem og så du kan enkelt bruke en helg på å besøke så mange du ønsker uten å ha sett alle. Det mest magiske julemarkedet av alle finner sted på torget Berlin Gendarmenmarkt. I bakgrunnen av markedet er det storslåtte bygninger som konserthuset i Berlin, og den franske og tyske kirken. 

Blandingen av kunst, håndverk, lyden av julesanger, lukten av deilig mat, sammen med artister som gjøglere og ildslukere skaper en fortryllende atmosfære som vil gi alle julestemning. Nyt det du kan kjøpe av ristede kastanjenøtter, karamelliserte mandler og rykende varm gløgg med eller uten vin.

Julemarkedet på Gendermenmarkt holdes åpent fra 25. november – 31. desember 2019. Herlige Berlin ligger kun 1,5 timers flytur fra Norge og passer perfekt for deg som ikke har mange dager til disposisjon, bestill reisen din her. 

Tallinn

Tallinn er en eventyrlig vinterdestinasjon og julemarkedet deres er intet unntak. Julemarkedet er lokalisert midt på rådhusplassen der stjernen i julemarkedet er juletreet. Et juletre har stått på rådhusplassen hvert år helt siden 1441 og var det første juletreet som noensinne ble vist på utstilling. 

Et besøk til julemarkedet i Tallinn vil nesten garantert gi deg julestemning. I byen er hustakene snødekte og det er tente lys overalt. Julelandet på markedet er dekorert med trær, julepynt og julelys. På markedet kan du handle estisk julemat, alt fra svartpudding og surkål til pepperkaker og varm gløgg, samt diverse kunsthåndverk. For barna er det flere aktiviteter de kan ta del i, og de kan til og med hilse på nissen i sitt eget hus.  

Opplev ekte julemagi i vakre Tallinn. Julemarkedet er åpent fra 15.november til 7.januar 2019. Bestill din reise her. 

Frankfurt

Frankfurts julemarked er en av de største i hele Tyskland og definitivt et av de mest pittoreske med Römer-bygningene, St. Paul’s gate og det enorme juletreet som bakgrunn. Dette markedet er svært gammelt og daterer helt tilbake til 1393. På den tiden var tradisjonen å arrangere mystiske skuespill rundt juletider som senere ble fremført på julemarkedet. Nå om dagen handler det mest om julestemning gjennom det 30 meter høye treet, den vakre karusellen i midten av markedet og utallige boder som selger grillede pølser, ristede nøtter og pene ornamenter.

Bestill en tur til vakre Frankfurt her og nyt en weekend vekk fra Norge omgitt av historiske bygninger og julestemning. 

New York

New York er en utrolig vinterdestinasjon både når det kommer til julestemning, juleshopping og ikke minst julemarkeder. Her er det flere store og flotte markeder å velge mellom. Winter Village by Bank of America er en det vakreste markedene, og er et typisk europeisk inspirert marked. Her er det en rekke små boder fylt med smykker, små julegaver og herlig duftende mat og søtsaker. På dette markedet ligger også New Yorks eneste gratis skøytebane på Bryant Park. Winter Village åpner så tidlig som 31.oktober og holder åpent helt til 7.januar. 

Et annet kjent marked er The Columbus Circle Christmas Market som ligger rett utenfor Central Park og i direkte nærhet til det kjente kjøpesenteret Bloomingdales. Dette markedet åpner 4 desember og holder åpnet til og med julaften. 

Union Square er kanskje New Yorks største julemarked, men også det mest folksomme. Her kan du virkelig kjenne på den amerikanske julestemningen mens du vandrer rundt og kikker i de over 100 forskjellige bodene. Dette markedet åpner 21.november og varer til 24. desember.  

Om du reiser til New York i juletiden må du få med deg det ikoniske Rockefeller Center Juletreet dekket i Swarowski krystaller. Bestill en reise til magiske New York her. 

Høres det magisk ut å ringe inn førjulstiden på et eventyrlig julemarked? Lufthansa flyr til alle disse juledestinasjonene og enda flere. Bestill din førjulsferie her. 

//Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Lufthansa. 

ticketnoinsta