Albanias strandperler

Albania er en kystperle som flere og flere åpner øynene for. Sandstrender der du har alle fasiliteter tilgjengelig eller gjemte bukter med krystallklart vann som din private strandperle. Den albanske rivieraen strekker seg fra fantastiske Ksamil i sør til Vlorë i nord og langs denne strekningen ligger de hyggelig kystbyene Saranda, Durres og Dhermi alle med sin personlige sjarm.

Strendene

Ksamil Øyene

Ksamil øyene ligger kun en liten halvtime fra den herlige strandbyen Saranda. Det krystallklare vannet og den hvite stranden vil gi deg assosiasjoner til destinasjoner som Bora Bora eller Maldivene. Her kan du dra fra øy til øy ved å svømme eller ved en kort båttur. 

Drymades

Drymades blir ofte omtalt som en av Albanias vakreste strender og er en uoppdaget perle der du kan nyte stranden nesten for deg selv. Den store steinen i midten av stranden avspiller den sandstranden fra den andre siden som består av små steiner så her er det bare å velge den siden man foretrekker best. 

Dhermi 

Dhermi er en av de vakreste stedene i Albania. Og med den koselige byens herlige lange sandstrand av hvite finkornede strender og turkist vann kan man ikke annet en å elske Dhermi. 

Pulebardha

Pulebardha er den svært populære, lokale stranden i Saranda. Her er det flere fasiliteter og muligheter for vannsport. Stranden ligger i nærheten av Stranda og er omringet av vakker natur og herlig klart vann.

Gjipe Beach

Ønsker du å komme deg vekk fra folkemengden? Da er Gjipe den perfekte stranden da den ligger gjemt bak fjellene. I nærheten av Dhermi er Gjipe den perfekte destinasjonen for en dagstur. For å komme deg til stranden er man nødt til å gå en 30 minutters tur i den vakre vegetasjonen. Men når du kommer frem vil det være verdt det. 

Det blå øyet

Det blå øyet er ingen strand, men en vannkilde og et naturlig fenomen som ligger i nasjonalparken Siri i Kalter i nærheten av Saranda. Dra hit på utflukt og nyt den vakre naturen og bad i den vakre blå vannkilden.  

Hva med å reise til Albania i sommer? Akkurat nå har vi en kampanje med Apollo der du får 1000,- kroner i rabatt til en rekke sommerferiedestinasjoner, blant annet til Albania! Bestill reisen din her, besøk din nærmeste Ticketbutikk eller ring 21 49 39 00. 

// Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Apollo

ticketnoinsta