Albania – et uoppdaget paradis

Albania

Albania står fortsatt relativt uberørt av masseturismen til tross for at landet har fantastisk natur, badestrender med krystallklart vann, hyggelig lokalbefolkning og er svært prisgunstig. Så hvorfor er dette tilfelle – de fleste vet kanskje ikke så mye om Albania. Les vår guide til Albanias vakre kyst og la deg inspirere til ditt neste eventyr.

Hvor ligger Albania?

Albania ligger i Øst-Europa og grenser til Kosovo, Montenegro, Nord-Makedonia og Hellas. Tidligere var Albania under et kommunistisk styre og ikke før i 1990 ble kommunismen opphevet, og republikken Albania etablert noe som gjorde at det både var mulig for albanerne og reise ut av landet og for turistene og reise inn i landet. I dag kan du vente deg et behagelig middelhavsklima, strender nesten fri for turister og muligheten til å utforske et litt annet reisemål med mye historie.

Hvordan kommer man seg til Albania?

Du kommer deg enkelt til Albania med fly fra Oslo til hovedstaden Tirana. Søk fly her. En mengde av de store charterleverandørene har også direkteruter til Albania i sommersesongen. Søk charter til Albania her.

Vlore

Vlore er en havneby som er lokaliser på en halvøy. Om du liker å bo i nærheten av en by men fortsatt ha tilgang på bortgjemte strender og krystallklart vann kan Vlore være noe for deg. Denne lille byen er et blomstrende sted for turister så her er det masse å finne på av aktiviteter, en mengde restauranter og et bra natteliv for de som ønsker det. Kjøreturen langs kysten er nydelig så sørg for at du topper på utsiktspunkter og tar deg et bad ved de koselige strendene du kommer over. I nærheten av Vlore finner du også en av Albanias mest kjente strender, Dhermi-stranden som har fantastisk blått vann og hvit ren sand med tilgang på parasoller og et par steder for å kjøpe en lunsj du kan nyte på stranden.

Albania

Himare

Himare er en av de store turiststedene i Albania, selv om det fortsatt ikke er folksomt i den lille byen med den avslappende atmosfæren. Her kan du vandre langs havnepromenaden blant små markeder, restauranter, fruktboder og iskrembarer. Ellers er badebukta i umiddelbar nærhet til Himare et effekt sted og nyte en ettermiddagsdukkert. Om du er ute etter en skikkelig drømmedag på stranden bør du ta turen til Gjipe Beach, som ligger 20 minutter unna Himare. Denne stranden ligger ganske tilbaketrukket med en 20 minutters gåtur fra parkeringsplassen. Stranden har rullesteinbund og vannet er turist og helt klart.

Albania

Sarandë

Sände er det stedet i Albania som er mest kjent for sine strender. Helt sør i Albania ligger denne idylliske byen kjent for sin livlige sjarm, sjømat og havcruise. Her kan du bo i lengre perioder uten å gå tom for opplevelser da Sände ligger svært nært flere fantastiske dagsturmål og mange kjente strender. Strendene her er mer folksomme en i de andre byene, men de er svært vakre. Byen har også sin egen havnepromenade som er like livlig både dag og natt.

Albania

En av opplevelsene du må få med deg i Albania som ikke ligger langt fra Sarandë er Ksamil Øyene, som er Albanias svar på Maldivene. Her er det bare å gå i retning stranden og uansett hvor du ender opp så er det pittoreske strender og krystallklart vann så langt du kan se. Her kan du også dra på øyhopping på mange av de små øyene. Det er mulig å bo her om man skulle foretrekke det ellers er det flott og dra hit på dagstur også.

En annen strand som også burde besøkes om du befinner deg i Sarandë er Pasqyra Beach, dette er en bortgjemt badebukt som ligger på veien ned en humpete og svingete vei. Her kan du nyte dagen med mye mindre mennesker.

Det blå øyet er en av de mest kjente attraksjonene i Sarandë og er en stor turistmagnet selv om det er svært vakkert. Her kan du se krystallblått kildevann og bade i det kjente blå øyet.

Albania

Om du ønsker å reise til Albania kan du bestille reise her, eller besøke din Ticketbutikk for personlig service og hjelp til bestillingen.

ticketnoinsta