6 reisetips til Rethymnon på Kreta

Rethymnon er en levende småby med rundt 35 000 innbyggere, men du får følelsen av å være i en mye mindre by. Kanskje er det de krokete smugene med små butikker og tavernaer drevet av kretiske familier som gir denne følelsen. Her får du 6 reisetips til Rethymnon.

Byen passer like godt for barnefamilier som for par. Det finnes en del barer og lounger for ungdom, men ønsker du mer liv og røre, bør du reise til Hersonissos.

Rethymnon har en av Kretas beste strender, og langs stranden går en flere kilometer lang strandpromenade. Den koselige strandpromenaden fører til gamlebyen og den venetianske havnen. I de idylliske smugene er det mange koselige tavernaer. Gjør som grekerne – bestill mezé! Da bestiller man flere små retter, dipp og ost, som alle rundt bordet kan spise av. Prøv for eksempel fylte vinblader og keftedes (greske kjøttboller). Avslutt middagen med desserten baklavá.

Tips 1:
Et par dager i uken kommer bøndene ned fra fjellene og selger egne grønnsaker og annet som de dyrker på markene sine. Benytt anledningen til å kjøpe noen godsaker – kanskje til en romantisk piknik i solnedgangen på stranden?

Tips 2:
Like utenfor de gamle bydelene ligger et gammelt og godt bevart fort. Herfra er det flott utsikt over havet og byen. Gamlebyen her bugner av søte, små butikker. I de trange smugene finner du alt av tavernaer, håndverksbutikker og diskoteker. Her kan du stikke innom en kafé for en kopp kaffe eller gjøre litt ferie-shopping.

Tips 3:
Dra til havnen i Rethymnon. Den er formet som en hestesko og er en veldig sjarmerende del av byen. Her nede ved havnen finnes det mange gode fiske- og skalldyrrestauranter, mens de fargerike fiskebåtene ligger der side om side og dupper i vannet.

Tips 4:
En reise til Rethymnon passer for alle, store og små. Lei en leiebil hvis du ønsker mer ut av ferien.

Tips 5:
Party like the locals! I gaten bak havnen ligger utestedet ICE – der spilles det lokal musikk. Stedet holder åpent lenge etter loungebarene stenger. Har du lakenskrekk er dette et sted å anbefale. Sving deg til greske rytmer i ferien!

Tips 6:
En god restaurant vi kan anbefale er Vassilis Taverna som ligger i gamlebyen, ikke langt fra løvefontenen. Her opplevde vi utmerket service og fantastisk fiskemat. Ønsker du gresk mat i ferien (nå som du likevel skal til Hellas) har du Samaria Taverna som ligger på strandpromenaden.

Bestill en reise til Rethymnon her >

Har du noen tips til hva man kan gjøre i Rethymon? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!

ticketnoinsta