5 tips til Roma!

Roma

Våren er en fantastisk årstid å besøke Roma, og flytiden er akkurat kort nok til at storbyen passer perfekt for en weekendreise. Her er fem gode tips til deg som planlegger en tur til den fantastiske byen.

Piknik i Borgheseparken

Ta med deg et pledd å sitte på og noe godt å spise og drikke. Så er det bare å nyte en lunsj på gresset i Borgheseparken. Du kan kjøpe mat og drikke i vogner som er rundt i parken, men de vet å ta seg betalt så kjøp heller før du går inn. Parken er populær blant italienerne, spesielt i helgene. Tips: Ta med servietter, plastglass etc. Husk å rydde opp.

Roma

Borgheseparken

Olavsalteret i Roma

En fantastisk vakker kirke verdt et besøk er kirken San Carlo al Corso på Romas hovedgate Via del Corso. Her finner du St. Olavsalteret. Dette alteret ble viet til Olav Haraldson (995-1030), Norges evige konge. Ved alteret finner du informasjon både på norsk og italiensk som forklarer hvem han var.

Roma

San Carlo al Corso

Markedet på Campo de’ Fiori

Campo de’ Fiori er en plass sentralt i Roma, i bydelen Parione, øst for Tiberen. Her finner du alt fra blomster, krydder, oljer, mat og klær. Tips: Ikke sett deg ned på en av de mange serveringsstedene på torget (veldig dyrt). Velg heller ett av stedene i sidegatene.

Roma

Campo de’ Fiori

Trattoria Moderna

Besøk restauranten Trattoria Moderna for nydelig italiensk mat. Tips: Prøv carbonaraen her.

Roma

Pasta carbonara

Bo et sted med takterrasse eller bakgård!

Det å ha en uteplass er så utrolig hyggelig. Sett deg på takterrassen eller i bakgården etter en dag rundt i byen og hvil og nyt vårværet.

Roma

Takterrasser

Lyst å reise til Roma? Søk og bestill din reise her.

ticketnoinsta