5 spennende spanske reisemål

Spania

Spania er et av våre mest elskede reisemål og er et utrolig allsidig turistland som har mye å tilby for alle. Om du drar utenfor de mest typiske turistdestinasjonene har du mulighet for å oppleve et fantastisk og annerledes Spania.

5 spennende spanske reisemål å besøke. 

Azurblått hav og nydelig mat – Ciutadella, Menorca

Lillesøster til populære Mallorca, tiltrekker seg betydelig mindre turister og byr på helt fantastisk natur. Turkise badesteder med krystallklart vann og frodige furuskoger, omringet med koselige små landsbyer hvor fine små barer ligger på rekke og rad. Grip muligheten til å prøve Menorca’s fantastiske lokaltprodusert mat – spesielt den kjente menorianosten. Mahons gamle fiskemarked er også vel verdt et besøk.

Spania

  Hamnen i Ciutadella, Menorca

Magisk Fiskeby – Cadaqués, Costa Brava

Denne vakre lille fiskerlandsbyen ligger nær den franske grensen, 17 kilometer nord for Barcelona, som er tydelig på de lokale turistene som hovedsakelig kommer fra den store byen i sør. Cadaqués er en nydelig liten by som med sine hvite hus med lyse blå detaljer, dekket med dyprosa bougainvillea, gir en følelse av Hellas heller enn Spania. Byen var Salvador Dalís favoritt, hvor han som liten brukte sine sommre og senere bosatte seg delvis i. Huset der han bodde, er i dag et ereverdig museum. Selv om det er fine strender like utenfor byen, er det ikke for disse at du besøker byen, men for ro og for den vakre atmosfæren.

Spania
                                                                                                                      Vakre Cadaqué, Catalonia 

Lille England med ville aper – Gibraltar, Costa del Sol

 

Gibraltar, med det massive landemerket Gibraltar rock, er styrt av England og ligger sør for den iberiske halvøy. Her føles det litt som om du er i en engelsk liten by – bortsett fra at klimaet er varmt og solfylt. Hovedgaten Main Street grenser til britiske puber og alt fra valuta til kollektivtransporten er lik som i England. På klippen bor de berømte villapene, som imidlertid er veldig tamme og vant til turister. Men det er lurt å sørge for å holde all mat unna, ellers vil de være raske og med å prøve å ta den. Selve byen er, foruten det store pubtilbudet, også kjent for gode og billige shopping på grunn av mangel på toll og er for det meste også momsfritt.

Spania

                                                                                                      Aper på den berømte Gibraltar-klippen

Byen under steinen – Setenil de las Bodegas, Cadiz

Setenil de las Bodegas er en helt unik by, hvor mye av byen ligger bygd inn eller under fjellet. Langs noen gater er husene bygget inn under klipper av fjellet, som da blir fungerende som et naturlig tak – noen steder er det så lavt lavt at du må bøyde deg ned for å komme frem. Her har du muligheten til å oppleve noen virkelige fantastiske naturskjønne opplevelser, det er masse av rekke promenadegater og fantastisk utsikt rundt hvert et hjørne. Og byen er full av flotte barer, restauranter og butikker verdt å besøke.

Spania

                                                                                                   Spennende arkitektur i Sentil de las Bodegas

Magisk natur og dramatisk kyst – A Coruña, Galicia

Galicia består av fantastisk natur med en dramatisk steinete kyst og vakre, folketomme sandstrand-bukter. A Coruña er en koselig liten havneby med vakre strender langt ut på Galicias vestkyst, her har du forøvrig tilgang på fantastisk surfing. Byen, hvis svingete gater er fylt med tapasbarer og et yrende natteliv, er også et perfekt utgangspunkt for å utforske andre deler av Galicia, som for eksempel Santiago de Compostela med sin berømte katedral.

Spnaia

Hercules fyr, La Coruña i Galicia

Book din reise til Spania her. 

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *