5 reisetrender i vinter

Reisebyrået Ticket har analysert nordmenns reisevaner for vinteren 2013/2014. Unikitet, tidsbesparelse og barnefrie soner på fly er noen eksempler på faktorer som påvirker hvordan vi reiser.

Barnefrie soner på fly

1. Utvikling av barnefrie soner på flyreisen
Flere flyselskaper, blant annet i Asia, har begynt å tilby barnefrie soner på flyet. Samtidig har mange flere hoteller innført bassengområder og solterrasser kun for voksne, med mindre hele hotellet ikke er viet kun for voksne. Tickets reiseselgere har merket en stor etterspørsel blant sine kunder etter et slikt konsept. Nå har charterarrangørene begynt å innføre barnefrie hoteller etter at det har blitt mer akseptabelt å spørre om. Å separere reisende med barn fra reisende uten barn har vist seg å være såpass interessant at Ticket tror dette konseptet kommer til å bli utviklet mer i fremtiden.

2. Stressede nordmenn vil spare tid
Flere flyselskaper har blitt mindre transparente med hva som inngår og ikke inngår i flyprisen. Dette har gjort det vanskeligere for oss nordmenn å sammenligne priser på nettet. Prisen man ender opp med kan bli noe helt annet enn prisen som ble angitt fra begynnelsen. Dette i kombinasjon med stress, tidsklemma og en mengde med flytilbud har gjort at Ticket har oppdaget en ny kundegruppe. Denne gruppen består av nordmenn mellom 25-50 år med god økonomi og sterk reiselyst, men med veldig lite tid for reiseplanlegging. De har verken tid eller lyst til å sitte og sammenligne flyselskaper, charter og All Inclusive-alternativer på fritiden, men vil heller se at noen andre ordner bestillingen for dem.

3. Fra tradisjonell luksus til unikitet
Høy hotellstandard har gått fra å være en trend til å bli hverdagsmat for mange nordmenn på reise. Tidligere har hotellet vært nesten like viktig som selve reisemålet. Men nå opplever Ticket at trendy nordmenn på reise i større grad har begynt å spørre etter eksklusivitet enn mer tradisjonell luksus. Eksklusivitet i den grad at reisen skal være unik, annerledes og helst ikke like tilgjengelig for alle. Det er enkelt og greit ikke like kult lenger å sjekke inn på Facebook på et fint hotell som det er å sjekke inn på et sted der ingen annen har vært. Disse unikitet-reisende reiste for eksempel til Myanmar (tidligere kjent som Burma) i fjor og ser på reiser til Alaska i år.

4. Gjesters vurderinger – de nye kvalitetsstemplene
Tidligere gjesters vurderinger har blitt nye kvalitetssikringen for oss nordmenn. Hva privatpersoner forteller om et spesifikt hotell, restaurant eller arrangement kan ha like stor påvirkning som hotellstjerner, Michelin-stjerner og avis- og magasinanbefalinger. I Tickets undersøkelse fra Respons Analyse svarte 46 prosent at de velger hotell ut fra tidligere gjesters vurderinger. Og i sammenheng med at tilbudet av hotell, restauranter og tilgjengeligheten på nettet øker tror Ticket at disse vurderingene kommer til å bli de nye kvalitetsstemplene.

5. Ny tid for underholdning om bord
Sett bort fra flypriser har flyselskapene begynt å konkurrere om den beste underholdningen om bord. Noen flyselskaper tilbyr opp til 900 filmer, tv-serier og spill. Men i en tid når vi har blitt mer avhengige av våre tekniske gadgets tror Ticket at fremtidens underholdning kommer til å handle mye mer om oppkobling enn om filmer – rask og 100% pålitelig oppkobling. Hvor mange passasjerer vil se på film om det er mulig å surfe, maile og Facebooke helt problemfritt fra sine personlige enheter?

For mer informasjon, kontakt:
Ellen Wolff Andresen, Markeds- og administrasjonssjef, Ticket Feriereiser AS
Tlf: 22 05 15 10, 90 59 46 73, ellen.wolff.andresen@ticket.no

ticketnoinsta