20 naturlige underverk vi drømmer om å se

Verden et utrolig vakker, og selv om man har reist veldig mye er det alltid noe nytt å oppleve. Her har du en liste med 15 av verdens vakreste naturlige underverker. Til vi kan reise ut i verden igjen, la deg inspirere av denne listen og drøm deg bort til hva ditt neste eventyr vil bli. 

Great Blue Hole, Belize

1.Great Blue Hole i Belize

Blått hul er et begrep som brukes om synkehull. Great Blue Hole er en del av Belize sitt barriererev som er oppført på UNESCOS verdensarvliste. Dykkere flokker til Great Blue Hole for å oppleve det rike dyrelivet og det krystallklare vannet. 

Pamukkale, Tyrkia

2. Pamukkale i Tyrkia

Pamukkale er en verdensarv i Tyrkia som består av naturlige varme kilder som har blitt til av mineraler og formet som små basseng av terrasser. Og ja, du kan bade i disse. 

Lake Hillier, Australia

3. Lake Hillier i Australia

Den unike innsjøen Lake Hillier i Australia har en sterk rosafarge du ikke har sett noe annet sted som kommer av pigmenterte alger som finnes i innsjøen. 

Tianzi fjellene, Zhangjiajie nationalpark

4. Tianzi Fjellene i Kina

Tianizi fjellene som ligger i Zhangjiajie nationalpark er kjent for spisse topper, skjelvende broer og dype huler. Fjellene er også Kina sin første nationale skogpark og du har garantert sett fjellene i filmen “Avatar”. 

Victoriafallene

5. Victoriafallene

Victoriafallene er kjent som verdens største fossefall og ligger mellom landene Zambia og Zimbabwe. 

Antelope Canyon, Arizona. USA.

6. Antelope Canyon i USA

Antelope Canyon befinner seg i Arizona og har blitt dannet av flommer som over tid har formet steinene i de foskjellige formasjonene. 

Salar de Uyumi, Bolivia

7. Saltsjøen i Bolivia

Saltsjøen i Bolivia, eller “Salar de Uyumi” er verdens største saltflate og en av Bolivias mest besøkte turistattraksjoner, 

Montaña de Siete Colores, Peru

8. Montaña de Siete Colores i Peru

Regnbufjellet også kaldt Vinicunca eller Montaña de Siete Colores er et kjent fjell i Peru som består av et dusin forskjellige sterke farger. Fargene er metaller og kan sees når snøen smelter på fjellet.

Marmorgråttene, Patagonia, Chile

9. Marmorgråttene i Patagonia, Chile 

Marmorgråttene finner du i hjertet av Patagonia, og kan kun nås med båt.  Marmoren er i en vakker pastellfarge som har sterke kontraster til det isblåe vannet. 

Bamboo grove, bamboo forest in Arashiyama, Kyoto, Japan

10. Arashiyama Bambuslund, Japan

Bambuslunden eller skogen av bambus er en naturlig skog som kun består av bambus i Japan, like ved Kyoto. 

Peyto innsjøen, Banff nationalpark, Canada

11. Peyto innsjøen i Banff Nationalpark, Canada

Peyto innsjøen er en innsjø av isbre-vann i nationalparken Banff som er kjent for sin fantastiske blåfarge. 

Uluru, Australia

12. Uluru Australia

Uluru  oss kjent som Ayers Rock er over 6000 millioner år gammel og er et særegent geologisk fenomen. De lokale aborginiene ser på fjellet som et hellig område. 

Na Pali kysten, Kauai, Hawaii

13. Na-Pali kysten, Hawaii

Na-Pali kysten på øya Kauai i Hawaii har en av de mest dramatiske kystlandskapene som har vært brukt i flere filmer. Du kommer deg hit ved helikopter, båt eller ved en fottur inn i Na-Pali Nationalpark. 

Raja Ampat, Indonesia

14. Raja Ampat Øyene – Indonesia

Raja Ampat er en øygruppe i Ny-Guinea. Øyene og havområdet rundt er svært vakkert. 

Waitomo hulen, New Zealand

15. Waitomo hulen i New Zealand

Waitomo hulen i New Zealand er spessielt kjent pågå de glødende ormene  som befolker denne hulen. Ormene gløder og gir hulen et helt unikt preg. 

Cenote

16. Cenoter, Yucatanhalvøya

En cenote er et synkehull fylt med grunnvann som i en vakker klar blå farge. Du finner cenoter på Yucatanhalvøya og på enkelte Karibiske øyer i nærheten. 

Grand Prismatic Spring, Yellowstone, USA

17. Grand Prismatic Spring Yellowstone, Wyomming, USA

Det er den varme kilden i USA og de bemerkelsesverdige fargene kommer av bakterier og mikroorganismer som lever i vannkanten. 

Baobab-trær

18. Skogen av Baobab-trær i Madagaskar

Et av Madagaskars kjennemerker er Baobab-trærne. Utenfor byen Morondava ligger det en hel skog av disse. 

Sahara ørkenen

19. Sahara ørkenen 

Sahara ørkenen strekker seg over 11 land i Afrika og er med det verdens største varme ørken. Med dens ruvende røde sanddyner har Sahara ørkenen et landskap ulikt noe annet.

Moher-klippene, Irland

20. Moher-klippene i Irland

Irlands ville og naturlige vestkyst huser noen av verdens mest berømte klipper reiser 120 meter over bakken og er svært populære å besøke av turister. 

Ble du inspirert til å besøke en av disse naturlige underverkene? Ta kontakt med oss på telefon eller besøk din nærmeste Ticketbutikk så hjelper vi deg med å planlegge din reise. Finn din nærmeste Ticketbutikk her. 

ticketnoinsta