10 ting du ikke må gå glipp av i Dubai

dubai

Har du planer, eller kanskje du drømmer om å besøke Dubai? Dubai har mer en nok av spennende ting å utforske og attraksjoner å se! Derfor har vi rundet det ned til 10 ting du bør få med deg når du reiser til spennende Dubai! 

1.Burj Khalifa

Ikke gå glipp av Dubai sin mest ikoniske utsikt! Fra utsiktsplattformen kan du nyte utsikten fra verdens høyeste tårn. Eller hva med å nyte et bedre måltid i tårnets kjente restaurant? Uansett en attraksjon alle reisende i Dubai burde utforske.

2. Dubai Mall

Du har sikkert hørt om det utrolige kjøpesenteret i Dubai som er mer som et fantasiland med sine 1200 butikker, 150 restauranter, en innendørs temapark, en skøytebane, en korografert utendørs fontene og for ikke å snakke om det enorme Dubai Aquarium. Dubai Mall er både for de som er glad i shopping, men er også verdt turen for alle andre som vil se Dubai Mall sine utrolige attraksjoner. 

3. Sheikh Zayed Moskeen og Abu Dhabi

Denne moskeen ligger i Abu Dhabi en times kjøretur fra Dubai. Denne moskeen er utrolig vakker og virkelig verdt et besøk for å vandre i de hvite hallene omkranset av kultur og severdigheter. Moskeen er for det meste laget av marmor, gull, krystaller og keramikk. Om du tar turen til moskeen er det flott og kombinere dette med en tur til Abu Dhabi. 

4. Ørkeneventyr

Dra på en spennende ørkenutflukt i den mektige ørkenen som du finner kun 20 minutter utenfor byen. Kjør off-road med en firehjuling, stå på sanbrett, ri på en kamel, her er mulighetene uendelige. Om du er virkelig eventyrlysten kan du tilbringe natten blant sanddynene på et av spa hotellene som ligger lokalisert midt i ørkenen. 

5. Jumeirah Beach

Et fantastisk sted for den som elsker sol og bad, kritthvit sand og palmetrær. Her kan du nyte Dubais herlige klima, bade og kose deg. For barna er det også nok å finne på med et badeland som vil holde dem opptatt. Ellers er det flere restauranter der du kan slappe av i skyggen og velge blant. 

6. Dra på en fornøyelsespark

Dubai er et mekka av fornøyelsesparker og drar du med barn er det mange å velge i. Alt fra Ski Dubai sitt innendørs skianlegg, til Legoland og store vannparker finnes i Dubai så her er det bare å velge og vrake. For både voksne og barn er fartsfylte IMG World of Adventure gøy for alle aldre.

7. Ta en båttur i Madinat Jumeirah

Se det fascinerende området som gir ett innblikk i det lukseriøse og tradisjonsrike Dubai. Du vil få et fantastisk overblikk over arkitekturen ombord på en tradisjonell tre-abra. På rekke og rad ligger det flotte luksushotell og private bygninger bygget i tradisjonell stil. Ønsker du å se området til fotts kan du ta en tur til Madinatsouken, markedet i denne delen av byen og se om du finner noen skatter, beundre Madinat Teateret eller nyte en middag på en av de 40 restaurantene i området. 

8. Dubai Marina

Dubai Marina har et fasinerende bylandskap som gir deg følelsen av å ha kommet til fremtiden. Å vandre gjennom disse gatene, se på de høye kontorbygningene og se verdens største menneskeskapte marina er noe man bør få med seg på en tur til Dubai. 

9. Blomsterhagen “Dubai Miracle Garden”

Hvis du er glad i å ta bilder eller i vakre blomster i fantastiske kreasjoner er dette stedet for deg. Her finnes det mye gøy å se på, som en stor hjerteformet blomsterbue og figurer i enorme størrelser laget av blomster! Ta et avbrekk fra bylivet og nyt naturen i denne herlige parken omgitt av alle mulige farger. 

10. Al Fahidi

Oppdag Dubais historiske kvartal Al Fahidi. Dette er en historisk bydel og Dubais eldste nabolag i historisk stil. Denne delen av Dubai opplever du best til fots, enten med eller uten guide. På veien kan du også besøke Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU) eller ta en tur på den tradisjonelle båten abra til en de andre soukene. 

Ønsker du å reise til Dubai? Les mer og bestill reisen din her. 
// Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Visit Dubai

ticketnoinsta