10 ting å oppleve i Wien

Wien

Planlegger du en storbyferie, men har lyst å oppleve noe nytt? Da bør du reise til vakre Wien i Østerrike. Med kun 2 timer og 20 minutter flytid passer byen også perfekt som en weekendreise. Her har vi samlet 10 ting å oppleve i Wien.

1. Opera eller konsert – Å få med seg en opera, ballett eller konsert anbefales når du er i Wien. Her får du en opplevelse du sent vil glemme. Husk å bestille billetter på forhånd.

2. Ta en tur med hestetaxi – Hvil bena og opplev byen på en annerledes måte. En tur med hest og vogn får deg ikke bare fra A til B, men er en opplevelse i seg selv.

Wien

tur med hestetaxi

3. Hundertwasserhaus – En av Østerrikes arkitektoniske høydepunkter. Huset er designet av Friedensreich Hundertwasser og trekker besøkende fra hele verden.

4. Schönbrunn-palasset – En av de viktigste kulturskattene i Østerrike og en av de viktigste turistattraksjonene i Wien. Her kan du også velge å bli med på en slottsomvisning.

Wien

Schönbrunn-palasset

5. Schönbrunn dyrepark – I slottsparken finner du Schönbrunn dyrepark, perfekt å kombinere med et besøk på palasset. Den er kåret til Europas beste dyrepark fire ganger på rad. Her har de alt fra giraffer, aper, flodhester og pandaer til flaggermus, slanger, krokodiller.

6. Sachertorte – Sachertorte er en type sjokoladekake som må prøves om du besøker Wien. Sjokoladekaken ble oppfunnet av Franz Sacher i 1832 og er en av de mest berømte kulinariske spesialiteter fra Wien.

7. Mozarthaus – Besøk huset Mozart bodde i og få historien om hans liv. Her kan du også lytte til noen av hans verker, og i turistbutikken kan du kjøpe både musikkbøker og fløter for den som ønsker å lære.

Wien

Mozarthaus

8. Riesenrad – Se Wien ovenfra ved å ta turen opp i Riesenrad som er et pariserhjul ved inngangen til fornøyelsesparken Prater. Pariserhjulet ble bygget i 1897 for å feire keiser Frans Josef Is 50-årsjubileum som keiser. En runde tar ca 20 minutter og på det høyeste befinner du deg 65 meter oppe i luften.

9. Stephansdom – Stefansdomen er Wiens romersk-katolske domkirke. Den ble bygget mellom år 1137 og 1147, og er oppført i gotisk stil med romanske trekk. Mozart giftet seg med Constanze Weber her i 1782, han døpte sine to barn her og han ble begravet her i 1791. Kirken ligger midt i sentrum og er blant Wiens viktigste turistmål.

Wien

Utsikt fra Stephansdom

10. Naschmarkt – Å besøke lokale markeder er spennende når man besøker en ny by og spesielt Naschmarkt i Wien er verdt et besøk. Dette er byens mest populære marked og du finner det mellom Linke og Rechte Wienzeile. Markedet har eksistert siden 1500-tallet og i dag finner du alt fra forskjellig mat til vintage klær her.

Lyst å reise til Wien? Søk og bestill din reise med Austrian Airlines her.

// Innlegget er skrevet i samarbeid med Lufthansa og Austrian Airlines.

ticketnoinsta