10 ting å gjøre i Tokyo

Tokyo

Tokyo er Japans midtpunkt og er en hypermoderne storby som har fascinert turister i lang tid. I Tokyo bor det hele 12 millioner mennesker, og byen er den ultimate kombinasjonen mellom å være en høyteknologisk storby som også er bundet til gamle tradisjoner. Tokyo har noe for alle enten du vil besøke templer, shoppe vintage skatter, dra på merkelige temaresturanter eller lære om den Japanske kulturen. Om du planlegger en tur til Tokyo i nær eller fjern fremtid, gå ikke glipp av disse 10 tingene å gjøre i Tokyo.

  1.  Yoyogi Parken – Tokyo har mange parker men en av de vakreste er Yoyogi parken, og om du er heldig og befinner deg i Japan om våren kan du få med deg kirsebærblomstringen av alle parkens trær. Men også resten av året er denne parken verdt et besøk.
  2. Shibuya er det mest kjente overgangsfeltet i Tokyo, kjent fra blant annet filmen «Lost in Translation». Shibuya Crossing er verdens travleste fotgjengerovergang er absolutt noe du både burde se og oppleve om du besøker Tokyo.

Tokyo

Sibuya Crossing, Tokyo

3. Asakusa-området gir deg en følelse av hvordan Tokyo så ut i gamle dager. I Asakusa ligger også byens eldste og mest kjente tempel, Senō-ji. I dette området er det også masse av restauranter og boder hvor det selges tradisjonell mat og søtsaker. 

Tokyo

Senō-ji tempelet 

4. Harajuku -er et svært kjent område for turister, dette er et pulserende og trendy område der japansk gatemote og popkultur blomstrer. Her kan du se en rekke japanske tenåringer kledd i manga kostymer inspirert av deres favorittfigurer. På gaten Omotesando i Harajuku-området ligger de internasjonale motebutikkene side om side. Her følger personalet deg helt ut på gaten og takker deg med et bukk når du går videre på din oppdagelsesferd i den japanske moteverdenen.

JapanHarjuku, området

5. Bad i varme kilder. Ta et bad i et tradisjonelt japansk badehus eller på et offentlig bad. Japan er en vulkansk øy så vannet i disse badehusene kommer fra varme kilder. Prøv gjerne badet som kalles Ooedo Onsen på den kunstige øya Odaiba.

6. Spis sushi! Japan er sushiens hovedstad, og i Tokyo finnes det masse av den! Prøv sushiekspressen på Genki Sushi, her ruller sushien rundt med ekspressfart på et rullebånd som går rundt hele resturanten. Du velger selv hvilken biter du vil ha, men du har utvalget mellom hele 100 forskjellig sushityper. Eller prøv sushien på Park Hyatt for en litt roligere og mer luksuriøs opplevelse. Her snakker servitørene perfekt engelsk og sushien er himmelsk.

7. Shop – Er du glad i shopping må du dra til Skimokitazawa. Dette er det aller mest trendy stedet i Japan, her finnes det et mekka av designer- og vintage butikker. Om du ikke drar hit for shoppingen er det uansett en idet å dra hit for å se kulturen. Det er også mange teater og musikkscener som har live forestillinger i dette området. Eller du kan utforske gatene i Ginza, der de alle mest eksklusive butikkene holder til.

TokyoGinza Street

8. Tokyo Skytree – Japans nest høyeste bygning ligger på hele 450 meters høyde. her kan du skue ut over Tokyo i all sin prakt. Om du er heldig og det er klart vær kan du se hele veien til Fuji fjellet.

Tokyo

9. Prøv deg på karaoke. I Tokyo finnes det muligheter for å synge karaoke nesten overalt, prøv deg på Big Echo der de har flere sangtekster på engelsk, og lokaler over hele byen.

10. Besøk Meguro-elven. Meguro elven er en av de vakreste naturområdene i Tokyo. Også her blomstrer kirsebærtrærne om våren, så er du heldig får du med deg dette. Keiserpalasset ligger like ved så gjerne besøk det mens du er i nærheten.

Meguro-elven, Tokyo

Tenker du på å reise til Tokyo i fremtiden? Du kommer deg til Tokyo enkelt med Lufthansa Group, bestill din reise her 

// Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Lufthansa

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *