10 spennende opplevelser i Vietnam

Med en fascinerende historie, landskap som vil ta fra deg pusten, fantastisk mat og en herlig kultur er Vietnam annerledes en noe land du har besøkt før. La deg fascinere av de støyende storbyene som myldrer av scootere, de fargerike småbyene som oser av kultur, majestetiske risterrassene og de herlige sandstrendene der du kan slappe av til stillheten av palmesus og bølgeskvulp. Her er 10 spennende ting det er mulig å oppleve på en reise til Vietnam. 

  1. Gamlebyen i Hoi An

Ingen steder vil være mer autentisk Vietnam , enn gamlebyen i Hoi An. Her kan du vandre rundt i de brosteinbelagte gatene, la deg fascinere av templene og lage din egen lanterne. Andre kjente steder i byen inkluderer Hoan Kiem innsjøen og  Dong Xuan nattmarkedet. 

2. Dra på båtcruise i Halong Bay

En ting man bør prioritere på en reise til nord Vietnam er en tur til vakre Halong Bay. Turkist klart vann og grønne kalksteiner som strekker seg himmelhøyt utgjør et fantastisk landskap. Du utforsker området best fra en av de karakteristiske båtene som gir deg en rundtur i området over et par dager. 

3. Nyt Vietnamesisk mat

Det vietnamesiske kjøkkenet er et kjøkken fylt med spennende smaker og herlige dufter. Du kan ikke gå feil om du finner deg en en plaststol på et gatekjøkken og bestiller en rykende varm pho. Maten i Vietnam er spennende og man bør prøve flere av de lokale rettene, som hovedsakelig består deilige supper og og herlige woker. 

4. Slapp av på en av de vakre strendene

Vietnam har et varmt og ikke minst fuktig klima. Selv om strandliv kanskje ikke er det du forbinder Vietnam med, finner du heldigvis flere kritthvite vakre strender med klart vann, som legger opp til total avslapping i det langstrakte landet. I nærheten av Hoi An finner du området Da Nang som har lange hvite strender omkranset av strandhoteller, perfekt for en avslappende strandferie. Lenger sør i landet finner du Nha Trang, en hyggelig kystby.  Nah Trang er også perfekt om du liker dykking eller et livlig natteliv. 

Hvis du søker deg bort fra fastlandet og vil slappe av på en paradisøy, er øya Phu Quoc perfekt for en avslappende utflukt. Her finner du stranden Star Beach, som kanskje er landets flotteste sandstrand. 

5. Besøke et marked i Mekong Delta

Området som kalles Mekong Delta er det området i Vietnam som produserer mesteparten av fisken og risen fra landet. Å besøke et av de flytende markedene i Mekong området er av de mest interessante opplevelsene du kan ha i Vietnam. Markedene oppsto ved at lokalbefolkningen trengte et sted å selge varene sine. Siden mange kommer seg rundt med båt og ikke bor i umiddelbar nærhet ble et flytende marked løsningen. 

6. Se risterrassene i Nord

Om du er glad i natur og gåturer i høyden bør du besøke den nordlige delen av Vietnam, her kommer du tett inn på den lokale befolkningen og Vietnams vakreste landskap. Du bør ha din base i den koselige byen Sa Pa, som enkelt gir deg tilgang til noen av de mest kjente turene i området. Som for eksempel Vietnams høyeste fjell Fansipan. Du vil se lokalbefolkningen som selger håndverk langs gaten og gå forbi utrolige risterrasser i områdene rundt Sa Pa. 

7. Prøv Vietnamesisk kaffe

Vietnamesisk kaffe er verdenskjent. Den er klassisk sterk med en generøs mengde melk i en relativt liten kopp. Å besøke en kaffeplantasje er en fantastisk opplevelse i Vietnam som absolutt er verdt å sette av litt tid til. 

8. Utforsk Ho Chi Mihn-byen

Ho Chi Mihn-byen er den største metropolen i Vietnam, og om du klarer å smette ut av havet av motorsykler, har byen en mengde av spennende attraksjoner! Besøk gjennforeningspalasset og krigsrestmuseet som begge er viktige landemerker i Vietnams historie. Andre ting å se er Notre Dame kirken, det gamle postkontoret og den lotusformede skyskraperen kaldt Bitexco Financial Tower. I tillegg byr byen på fantastiske restauranter og er det en opplevelse i seg selv å vandre gjennom byen. 

9. Ninh Bihn

Ninh Bihn er kanskje ikke den mest spennende byen eller det mest opplagte stoppestedet. Men området rundt er fult av majestetiske karstfjell og kulturelle severdigheter som er på UNESCOS verdensarvliste. Lei en scooter og ta turen til den eldgamle hovedstaden Hoa Lu for å utforske templer. Ta derifra en bambusflåte ned elven til Trang An for fantastisk utsikt over karstfjellene og muligheten til å utforske hemmelige grotter. 

10. Oppdag den historiske byen Hue

Byen Hue var sete for Nguyen Dynastiet fra 1802 til 1945 og er en av Vietnams mest historiske byer. Her kan du kan utforske den gamle byen som minner om en mindre versjon av den forbudte byen i Beijing. Byen er full av gamle relikvier fra 1800-tallets keisere. På eiendommen er det verdt å se Ngo Mon-porten, det thailandske Hoa-palasset med sine finlakkede interiørdetaljer, Dien Tho-residensen der dronningmødrene skulle bo, og Halls of Mandarins med sine bevarte veggmalerier.  

Ønsker du å reise på en opplevelsesreise til Vietnam? Bestill reisen din her, ring 21 49 39 00 eller besøk din nærmeste Ticketbutikk

ticketnoinsta