10 små byer i Europa du MÅ besøke

I Europa finnes det mengder av små, magiske byer som enda ikke er helt overtatt av turismen. Vi har laget en liste over 10 byer vi gjerne vil besøke!

Kotor, Montenegro

Kotor er en by og kommune i det sørvestlige Montenegro, innerst i Kotorbukten ved Adriaterhavet. Byen er omgitt av bratte fjell med et fjord-landskap som minner mye om Vestlandet i Norge. Byen er et attraktivt turistmål, med Lovcen-fjellene og Lovcen nasjonalpark umiddelbart øst for byen.

Sentrum av Kotor består av trange smug, vakre bygninger, kirker og koselige torg. Her finnes et vell av restauranter, kaféer og små butikker. Den gamle byen er på UNESCOs Verdensarvliste, og er stappfull av middelalderkultur og historiske monumenter.

Mostar, Bosnia

Når du befinner deg i Mostar bør du besøke gamlebyen, Carsija, og vandre gatelangs mellom de natursteins bygde husene og steinbelagte gatene, som for øvrig står på UNESCOs liste over verdensarv. Det er flere gode restauranter og kafeer, gjerne på idylliske steder ved elvebredden og under broer, på begge byens sider, som er vel verdt et besøk. I området Kujundziluk florerer det også av herlige håndverksbutikker, hvor du kan få tak i alt fra vakre smykker til skreddersydde klesplagg til en rimelig penge.

Giethoorn, Nederland

Giethoorn ligger i provinsen Overijssel i Nederland, noen timer unna Amsterdam. Den magiske lille har ingen veier, men kanaler og over 180 broer, og derfor blir byen ofte kalt Nederlands svar på Venezia. Det beste å gjøre i Giethoorn er å slappe av, ta en lunsj eller is og nyte synet av de vakre kanalene. Du kan også leie båt eller sykkel og utforske byen og de spektakulære områdene rundt på egenhånd.

 

Pucisca, Kroatia

Paradisøya Brac hvor Pucisca ligger er Adriaterhavets tredje største øy. Hit kommer folk for å nyte tid, nyte sol, vann, og verden! Mange velger å ligge på stranden, andre velger å utforske øya ved hjelp av sykler eller ben. Naturen er velkjent og vakker, og innehar frodige marker så vel som fjelltopper. Pucisca er en fantastisk vakker liten landsby og det perfekte feriestedet langt fra byen, hvor du bare kan slappe av og nyte naturen.

Bled, Slovenia

Bled er et av det Slovenske innlandets absolutt mest besøkte turistmål, og det er ikke rart. Dens idylliske plassering, med en idyllisk innsjø, med en idyllisk øy, med en idyllisk kirke er verdt turen i seg selv. En middelalderborg hører til byen, den hever seg høyt over sjøen og gir en fantastisk utsikt over det vakre området. Bled har mange aktiviteter å tilby, og et ypperlig sted for å øve seg på golf, ri hest, fiske eller hike.

 

Albarracin, Spania

Midt mellom Valencia og Madrid ligger Albarracin. Pittoresk bebyggelse; borger, murer og festningsverk innrammer en koselig liten by. Når man tar med at Albarracin by er over tusen år gammel forstår man at det er litt av en attraksjon man har med å gjøre. Bare noen få kilometer utenfor byen kan vi beundre ca 10 000 år gamle huletegninger i et vakkert skogsområde som også er et veldig populært sted for klatring og buldring (klatring uten tau).

 

Rothenburg, Tyskland

Ikke noe annet steder er så mye fra middelalderen blitt bevart som i Rothenburg. Om tiden har stått stille? Det kan man kanskje få inntrykk av når man går gjennom gamlebyen med dens eldgamle hus, koselige, små plasser og kroker, tårn, fontener, porter, festningsverk, magasiner og vinstuer. Man kan rusle rundt i Spital-kvartalet, gjennom en av de godt bevarte byportene fra middelalderen eller beundre de vakre kirkene. I Rothenburg finner man også Europas største julebutikk som er åpen hele året, finner man absolutt alt som hører med til en stemningsfull julefest: julepyramider, nøtteknekkere, røykelsesholdere, lys, festlige duker og mye mer. Det skal også være byen som inspirterte Walt Disney til å lage filmen Pinocchio.

Colmar, Frankrike

Sjarmerende Colmar er allerede vel kjent for sine bindingsverkshus, kanaler og blomstrende bysentrum. Byen er Alsace i et nøtteskall og Alsaces vinhovedstad som tar vare på en livsstil som du absolutt må oppleve! La Route des Vins, vinruten, er 170 km lang og overalt merker du at her kan man kunsten å leve. Bruk tid på å utforske ruten, møt vindyrkere, prøvesmak vinen deres og vandre langs vinrankene.

I gamlebyen finner du fantastike eksempler på gotisk arkitektur fra Middelalderen som Collégiale Saint-Martin og l’église Saint Matthieu.

Manarola, Italia

Manarola er en landsby i kommunen Riomaggiore i provinsen La Spezia i Liguria på den italienske rivieraen. Det er en av de fem landsbyene som tilsammen kalles Cinque Terre og som står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Manarola er den eldste, og en av de mest sjarmerende og romantiske av landsbyene i Cinque Terre. Landsbyen ligger på en klippe 70 meter over havet og har en liten havn med båtrampe og mange bygninger i alle verdens farger vendt mot sjøen. Manarola har ingen strand, men har gode muligheter for svømming og stuping fra steinene.Havneområdet i Manarola er spesielt vakkert med en steinpromenade og et torg som gir utsikt over havnen. På torget kan man nyte gode måltider i fiskerestauranter og kaféer.

Annecy, Frankrike

Annecy ligger ved nordenden av Annecysjøen, ca. 35 kilometer sør for Genève. Alpene har skapt denne sjøen og dens utløp går tvers gjennom byen, som kan være stekende varm. Det rennende vannet i elven er kjølig og skaper en behagelig atmosfære ved bredden av denne elven, som både svanene og restaurantene nyter godt av. Blant annet huser byen Annecy slott, to utsøkte katedraler, fontener, broer og vakre hager, som den europeiske hagen. Men i Annecy er det den totale helheten som tiltrekker – en helhet bestående av maleriske kvarterer, atmosfære, ren luft og praktfull natur rundt hele byen.

Om noen av byene fristet til et besøk kan de fleste kombineres med reiser til storbyer i samme land.

Reisen booker du HER 🙂

 

ticketnoinsta