10 grunner til å reise til Den dominikanske republikk

De fleste drømmer om et øde, karibisk strandparadis, men sannheten er at det ikke er mange steder igjen hvor du virkelig kan unnslippe turismen. Rimeligere reiser og direkteruter har ført til at stadig flere får øynene opp for de kritthvite strendene omringet av palmer – men det er nettopp også det som gjør Puerto Plata til noe helt spesielt. Bortgjemt på nordkysten av Den dominikanske republikk huser regionens «sølvport» alle karibiske drømmer, og vi har samlet reiseekspertenes 10 favoritter:

 Dominikanske republikk

Strendene: Jada, det er en klisje, men ikke uten grunn. Den dominikanske republikk huser noen av de mest langstrakte og uberørte strendene i Karibia. Den mest kjente er Playa Grande – og en av landets vakreste. Her er alt tilrettelagt for en lat dag, svømming og surfing!

Maten: Den dominikanske republikk er anerkjent for sin varierte og smakfulle mat! Her kan du velge og vrake mellom luksuriøse restauranter med gourmet menyer, til lokale og autentiske kafeer og gatekjøkken. Er det én ting du ikke er i Den dominikanske republikk, så er det sulten!

Vannsporten: Den dominikanske republikk er et anerkjent surfeparadis, men jakten på den perfekte bølgen er langt i fra alt du kan finne på i vannet her! Puerto Platas behagelige bris er perfekt for både kiting, wakeboarding og vindsurfing, og byen Cabarete florerer av surfere av alle slag! Med Apollo og Xtravel kan du nå gå på surfekurs mens du er på ferie!

Naturen: Visste du at hele 25 % av Den dominikanske republikk er beskyttet i form av nasjonalparker og reservat? Så når bikiniskillet er blitt tydelig nok bør du definitivt rette snuten mot innlandet! I tillegg til spektakulær natur finnes det nemlig aktiviteter for enhver smak – fra terrengsykling, ridning og fotturer til Damajaguas’ 27 fosser, som beskrives som den absolutt villeste opplevelsen i paradis!

Dominikanske republikk

Nattelivet: Puerto Plata’s bar og natteliv må rett og slett bare oppleves. Alle hoteller og resorts har egne barer og diskotek, men vil du virkelig kjenne på den karibiske atmosfæren bør du ta av deg skoene og komme deg ned på stranden. Strandbarene byr opp til både drinker og dans – og varer gjerne til solen står opp!

Kultur: Den dominikanske republikk består av en fascinerende blanding av kulturer. Temperaturen i Puerto Plata øker i slutten av juni med en ukelang kulturfestival. Her nyter og danser du til alt fra merengue, jazz og blues til sexy salsa og afrikanske rytmer. Reiser du hit i november kan du få med deg den årlige Dominikanske jazz festivalen, og i februar kan barna gå bananas på tidenes morsomste festival med en internasjonal sandslottskonkurranse!

Barnevennlig: I tillegg til et fantastisk vær og flotte strender, eksklusive hotell og god mat, byr Den dominikanske republikk på masse moro for de yngste. Kayaking, snorkling, seiling, ridning, go cart, sykling er bare noen av utendørsaktivitetene de kan velge i mellom, og så finnes det også et trampoline museum, et barnebibliotek, et akvarie, dyrehage, badeland og lekeparker!

Nevnte vi luksus? En av grunnene til at stadig flere reiser tilbake til Den dominikanske republikk er fordi man her kan fråtse i luksus til overkommelige priser. Nærmest alle hoteller er av høy rangering og tilbyr all-inclusive og selv om det langt i fra er noe jeg vanligvis oppsøker, er kvaliteten her upåklagelig! Eksklusive hoteller her koster i tillegg mye mindre her enn på andre destinasjoner, og du kan unne deg spabehandlinger uten å sluke lommeboken.

Dominikanske republikk

Shopping: Enhver shopoholiker vil stortrives i Den dominikanske republikk! Tøm lommeboken på utendørsmarkedene, eller søk tilflukt fra solen på kjøpesentrene – her finner du alt fra siste moteskrik til sigarer, skinn, vesker, smykker, bøker, sportsutstyr og lokal kunst.

Det er tross alt paradis: Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord, men i dagens samfunn hvor majoriteten av bildene vi ser er photoshoppet og retusjert er det vanskelig å vite hva som er ekte eller ikke. Når det gjelder Den dominikanske republikk er derimot ikke dette tilfellet: Postkortene er virkelig snapshots av virkeligheten – strendene er så hvite, sanden så finkornet, havet så klart og palmene så grønne! Alle fortjener et stykke paradis, og nå som Apollo tilbyr charter direkte er det ingen grunn til ikke å unne seg det!

Bestill din reise til Den dominikanske republikk med Apollo her.

ticketnoinsta