10 eksotiske sommerferie-destinasjoner

Ferie

Mange ønsker en sommerferie utenom det vanlige, gjerne til et eksotisk sted. Mange tropiske reisemål har ofte regntid, orkansesong eller vinter når vi har vår sommerferie. Men det finnes noen eksotiske reisemål som også har fantastisk temperatur på sommerhalvåret. Her er våre 10 favoritter for en eksotisk sommerferie:

 

1. Bali

Bali

Bali har sin tørre periode i månedene april-september som gjør denne grønne øya til den perfekte sommerferie-destinasjonen. Her får du lange soldager i et tropisk klima. I juni-august ligger temperaturene jevnt rundt 30 grader, vær dog obs på at det er høy luftfuktighet så det kan oppleves noe varmere. Her får du vakre strender, kultur og nydelig natur alt i ett. Ta turen over til Gili-øyene om du vil opplev et lite øyparadis uten motoriserte kjøretøy, her kan du nyte late hengekøyedager og snorkle blant et fantastisk undervannsliv.

2. Mauritius

Mauritius

Det er vinter i Mauritius når vi har vår sommerferie, men i og med at det er betydelig liten forskjell på klimaet i Mauritius mellom sommer og vinteren er dette et helårsreisemål du kan nyte godt av. Vinteren på Mauritius betyr kun to ting, mindre turister og litt mer behagelig klima. Legg ferien din til de vestlige og nordlige områdene, så kan du nyte behagelige temperaturer og tørre dager på rundt 25 grader. Mauritius byr på noe for alle, her er det masse å finne på enten om du liker å holde på med vannaktiviteter eller utforske markeder og små byer.

3. Fransk Polynesia

Bora Bora

Fransk Polynesia er kanskje den ultimate eksotiske destinasjonen og besøke i sommerhalvåret. Her er klimaet nemmelig på sitt ess i fra månedene juni-august med jevne 27 grader og et tørt og varmt klima. Fransk Polynesia består av drømmeøyene Tahiti, Moorea og Bora Bora som er ansett for å være noen av verdens vakreste. Denne destinasjonen er perfekt for en romantisk ferie eller for en eksotisk familieferie. På øyene er det fantastisk natur med en rekke muligheter for diverse utflukter og  vannaktiviteter og bedrive dagene med.

4. Tanzania

Zanzibar

Tanzania er virkelig et fantastisk reisemål på sommerhalvåret. Her er tørketitiden fra juni til oktober og da ligger temperaturene rundt behagelige 30 grader. Her får du alt du kunne ønske deg i en ferie. I Zanzibar kan du se alle “The Big Five”  så her får du en dyreopplevelsen av de sjeldne. Du kan oppleve de lokales rike kultur og levemåte, og om du ønsker kan du få en strandferie av de sjeldne om du besøker øygruppen Zanzibar i landet. Her finner du vakre hvite strender og turkist hav.

5. Hawaii

hawaii

Hawaii er et fantastisk reisemål om sommeren. Temperaturene ligger på perfekte 25-28 grader men den behagelige brisen fra sjøen gjør at det ikke føles for varmt. Her får du svaiende palmer, nydelige strender og frodig grønn natur. Skulle det komme en liten skur er det alltid lokalt og over på et blunk. Hawaii er et drømmereisemål og har flere forskjellige øyer som gir forskjellige opplevelser, her det bare å velge din favoritt. Dette er en destinasjon for alle, om du vil ligge på en sandstrand eller gjøre en haug av aktiviteter er Hawaii en favoritt for alle og et surfeparadis uten like.

6. Thailand

Thailand

En av nordmenns vinterfavoritter begynner og bli et stort sommerreisemål også. Mange skremmes kanskje av faren for nedbør og dårlig vær, men det trenger ikke å være tilfelle da skurene ofte er over like fort over som de kommer. Thailand er en opplevelse hele året og kan være det perfekte eksotiske reisemålet for sommerferien. Østkysten på Thailand blir ofte dratt frem som den varmeste og tørreste delen å dra til på sommerhalvåret, her finner du øyene Koh Samui, Koh PhaNgan og Koh Tao.  Altså det perfekte området for en deilig badeferie.  I månedene juni-august kan du i dette området få temperaturer fra 24-32 grader i luften og rundt 28 grader i vannet.

7. Vietnam

Vietnam

Vietnam har blitt et mer og mer populært reisemål, og det langstrakte landet er en destinasjon du kan nyte hele året rundt. Og nettopp landets lengde gjør at regntiden faller på forskjellig steder i landet til ulik tid. I den midterste delen av Vietnam har de sin tørre periode fra januar-august og her kan du absolutt nyte tørre og solrike dager i sommerferiemånedene. I tillegg er turistinfrastrukturen meget godt utbygget slik at det er svært enkelt for vestlige turister å oppleve landet. For en fantastisk strandferie med mye kultur er reisemålene Hoi An og Danang de beste områdene.

8. Maldivene

maldivene

I sommermånedene blir du servert 28-30 grader i perfekte omgivelser omkranset av krystallklart vann og hvite sandrestender i Maldivene. Dette er dog Maldivenes lavsesong, men øyene er regnet for best å besøke mellom mai og november for å slippe unna de store folkemengdene. Da er det fortsatt varmt, men det er høy luftfuktighet, og noe mer skyet enn i høysesongen. Hit drar du om du ønsker en ferie med mye bading og soling i perfekte omgivelser. Det er også mange fantastiske båtutflukter å dra på.

9. Tokyo

tokyo

Om du ønsker en eksotisk storby-ferie kan Tokyo være tingen. Her har de samme sesonger som oss og sommermånedene er juni, juli og august med temperaturer på rundt 25 grader. Vær obs på at dette er en storby så varmen kan oppleves sterkere, det er heller ikke et sted du drar for sol og bad. Derimot er Tokyo en annerlede storby en noe annet du mest sannsynlig har opplevd tidligere. Du vil få en kulturopplevelse du sent vil glemme i form av mat, teknologi, væremåte og lokal kultur.

10. Madagaskar

madagaskar

Reiser du mellom april og november er du garantert en fin tur til Madagaskar. Her er temperaturene relativt varierende i og med at øya er stor, unngå østkysten og legg ferien din til øyas vest og sørkyst for de beste sommertemperaturene rundt 25 grader. Denne feriedestinajonen passer deg som ønsker å se noe annerledes. Madagaskar har et yrende dyreliv, frodig og vakker natur. Kulturen og befolkningen er svært annerledes i Norge så det er verdt å lese seg litt opp på forhånd. Her får du strandliv, dyreliv utrolig natur og kultur alt i ett.

Frister det med en ekotisk sommerferie? Bestill reisen din her, ring reisetelefonen vår på 815 59 930 eller besøk en av våre butikker. Finn din nærmeste butikk her.

 

ticketnoinsta